‘Alle dingen nieuw’ is het beste theologische boek van het jaar

Theoloog Erik Borgman heeft zaterdag tijdens de Nacht van de Theologie de prijs voor het beste theologische boek van 2019/2020 gewonnen met zijn boek Alle dingen nieuw.

Alle Dingen Nieuw’ is het eerste deel van een driedelige serie over theologie in de 21e eeuw. De schrijver onderzoekt in dit boek waar theologie begint en wat theologie op het oog heeft. Daarvoor gaat hij in gesprek met denkers, wetenschappers, kunstenaars en mystici uit heden en verleden. “Ik geloof dus dat het kan: schaamteloos en zonder terughoudendheid theologisch spreken en denken, en zo precies de eigen tijd en de eigen situatie in het hart treffen. God is in zijn liefde altijd al bij deze situatie, of we ons dit nu realiseren of niet”, zegt Borgman er zelf over.

De jury roemt het boek als een ‘ambitieus totaalproject in een tijd van versplintering, dat alleen al daarom lof en eer verdient.’

Theoloog en predikante Almatine Leene werd verkozen tot nieuwe Theoloog des Vaderlands. Zij volgt hiermee Samuel Lee op.


Martijn

Hoi, ik ben Martijn! Ik heb een eigen bedrijf met enkele websites, waaronder Frankrijk Puur met mijn persoonlijke tips voor bestemmingen in Frankrijk. Bookfish heb ik opgericht om mijn liefde voor lezen met je te delen.

Geef een reactie