# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Aan de andere kant van de bergen

Elizabeth Musser

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 7 april 2015
Jaar: 2015
Uitgever: Voorhoeve
Categorie:

Beschrijving

‘Aan de andere kant van de bergen’ van Elizabeth Musser vertelt het ontroerende verhaal van een vluchtelingengezin uit Iran. Een ode aan de vrijheid.

Als Bobbie Blake te horen krijgt dat ze ongeneeslijk ziek is, besluit ze met haar nichtje Tracie terug te gaan naar The Oasis, een vluchtelingencentrum in Oostenrijk waar ze jaren geleden heeft gewerkt.

Terug op de plek waar zo veel herinneringen liggen, worden Bobbie en Tracie direct gegrepen door de nood van de vluchtelingen en met name door het verhaal van de Iraanse Hamid. Het dochtertje van Hamid is betrapt met een bijbel in haar bezit en sindsdien loopt het hele gezin gevaar. Kan een netwerk van hulpverleners het gezin op tijd in veiligheid brengen? En ten koste van wat?

Als pastoraal begeleider van zendingswerkers wordt Elizabeth Musser dagelijks met de rauwe realiteit van het vluchtelingenbestaan geconfronteerd. Bemoediging speelt dan ook een grote rol in haar romans. Eerder verschenen van haar hand onder andere de romans ‘Het huis op de heuvel’ en ‘Schuilplaats’.

4 recensies/beoordelingen van Aan de andere kant van de bergen

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Met deze indrukwekkende roman snijdt Elizabeth Musser een actueel thema aan: vluchtelingen. Ze is zelf werkzaam binnen de zending en kent het werken met deze groep mensen van binnenuit. En dat is te merken, want ze zet een geloofwaardig verhaal neer waarbij ze gebruik heeft gemaakt van waargebeurde verslagen.

  Met name christenen die omwille van hun geloof vervolgd worden staan centraal. In levendige beschrijvingen laat de schrijfster de rauwe werkelijkheid zien van de zware, lange reis die vluchtelingen maken op weg naar mogelijke vrijheid – doodsangst, wanhoop, trauma’s, intense vermoeidheid – en tevens de schrijnende situatie van verscheurde gezinnen wanneer men elkaar gedwongen los moet laten, niet wetend of er ooit een weerzien zal zijn.

  Daarnaast krijg je een goed beeld van de diverse kanten van het zendings- en smokkelwerk. Ook de innerlijke, diepe pijn die Bobbie al jaren met zich meedraagt komt aan de orde. De reis naar Oostenrijk vormt een stap naar genezing, iets dat ze nooit had kunnen denken; Gods wegen blijken ondoorgrondelijk, Zijn liefde en genade onvoorwaardelijk.

  De kracht van gebed komt duidelijk naar voren en is op een mooie, natuurlijke manier in het boek verweven. Dat betekent overigens niet dat God alle gebeden verhoort zoals wij dat zouden willen; toch hoort Hij altijd, is Hij erbij in het lijden en geeft Hij een weg om langs te gaan.

  Hoewel het aanvankelijk wat lastig is om in het verhaal te komen door de hoeveelheid personages en de steeds wisselende vertelperspectieven, zal deze aangrijpende, maar hoopvolle roman over moed, (geloofs)volharding, Gods leiding en werkelijk thuiskomen je hart niet onberoerd laten. Een eyeopener!

 2. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Een heel ontroerend, maar ook mooi verhaal.

 3. Yvonne8

  Yvonne8

  Indringend verhaal over vluchtelingen, in het bijzonder de vluchteling Hamid die vanuit Iran via een smokkelroute naar Turkije (vervolgens Oostenrijk vlucht), onderweg tot geloof komt. Zijn gezin moet onderduiken, omdat de Iraanse politie dochtertje Rasha met een Bijbel heeft gezien. Hoofdpersonen zijn Bobbie Blake (voormalig Bijbelsmokkelaar en vrijwilliger voor vluchtelingen), haar geliefde Amir (Iraans vluchteling met status in Oostenrijk), Tracie (nichtje van Bobbie) en Stephen. Hun verhaal, met te verwerken verdriet en problemen uit het verleden valt samen met het gezin dat vlucht. Ook al liet de schrijfster Oma (moeder van Hamid) sterven, toch had ook nog wel een ander hoofdpersoon mogen sterven. Voor mijn gevoel zou het dan nog dichter bij de rauwe werkelijkheid staan. Verder: mooi geschreven!

 4. Rianne

  Ontroerend, en helemaal actueel nu met al die vluchtelingen..

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.