# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Aan het einde van de vallei

Lori Benton

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2017
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

In ‘Aan het einde van de vallei’ van Lori Benton komt een zoon erachter dat de man die hem heeft opgevoed niet zijn echte vader is.

Twintig jaar geleden, in 1757, stal majoor Reginald Aubrey een pasgeboren jongetje, noemde hem William en voedde hem op als zijn eigen kind. Nooit is iemand erachter gekomen. Zijn geadopteerde dochter Anna weet nergens van. Stone Thrower, de echte vader van William, heeft nooit de schuldige gevonden. En ook Two Hawks, Williams tweelingbroer, wiens leven sinds zijn geboorte in teken van zijn broers afwezigheid staat en die hoopt op een toekomst met Anna, heeft geen idee. Reginalds vrouw, Lydia, ziet al jaren lijdzaam toe hoe Reginald een last met zich meetorst. Zou hij ooit Gods vergeving – en haar liefde – kunnen omarmen?

Maar nu William de waarheid weet, voelt het alsof de grond onder zijn voeten is weggevallen. Hij stort zich op het soldatenleven in het agressieve Britse leger dat zich opmaakt voor een nieuwe strijd. Als de oorlog de Mohawk-vallei bereikt, moeten twee families een weg zien te vinden om zich met hun zoon te verzoenen. Maar hij is naar hen op weg in de gelederen van een vijandig leger.

Lori Benton is de succesvolle auteur van ‘Het land van mijn vader’. ‘Aan het einde van de vallei’ is het vervolg op ‘Volg mij voorbij de bomen’.

2 recensies/beoordelingen van Aan het einde van de vallei

  1. Eline

    Eline

  2. Yvonne8

    Yvonne8

    Vervolg op ‘Volg mij voorbij de bomen’. In dit deel draait het om de zoektocht naar William, die na de onthulling dat hij een gestolen baby is, huis en haard achter zich laat en zich aansluit bij het leger van de Britten. Maar door de zoektocht heen speelt schuld en vergeving de grootste rol. Lori Benton weet je te raken met de opoffering van Steenwerper, de biologische vader van William. Voor Reginald Aubrey (die William als baby stal) is dit een last die hij zijn hele leven zal meedragen … en de vraag rijst ‘zou ik zo’n opoffering accepteren?’ En dat raakt dan meteen de kern van het christelijk geloof! Net als in deel I blijf ik de situatie van de Britten, rebellen (Amerikanen) en de verschillende Indianenstammen ingewikkeld vinden. Op het slagveld is het een chaos (zal toen ook wel zo zijn geweest), maar soms lukt het me niet om te bevatten wie-bij-wie-hoort of wie-tegen-wie-vecht.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.