# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Aangespoeld geluk

Tonja Versluis-Markestein

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 1 april 2021
Jaar: 2021
Uitgever: De Banier
Categoriën:

Beschrijving

De 23-jarige verpleegkundige Lenne Haksteeg verliest haar hart aan Lesbos en de vluchtelingen daar, als ze tijdens een missie naar Lesbos een jonge vrouw bijstaat bij haar bevalling.

Als Lenne enkele jaren later opnieuw naar het vluchtelingenkamp gaat, ontmoet ze daar Shadi, het kind dat ze hielp bij de geboorte, maar dat daarbij zijn moeder verloor. Het jongetje is inmiddels een peuter. Zijn vader Yassin werkt op de dokterspost als vertaler, en probeert zo goed mogelijk voor het kereltje te zorgen.

Hoewel het verboden is om als hulpverlener een relatie aan te gaan met een kampbewoner, vat Lenne een steeds diepere genegenheid op voor de kleine Shadi, met zijn prachtige donkere krullenbol, en zijn vader. Lenne weet heel goed dat een relatie met een vluchteling geen toekomst heeft en daarom sluit ze zich af voor deze gevoelens.

Ondertussen is de nood in het kamp is zo hoog dat ze zich geroepen voelt om hulp van het thuisfront te vragen. De reactie op haar noodkreet is overweldigend. Toch voelt Lenne zich – mede door de kritische vragen van Yassin – steeds ongemakkelijker bij haar rol als hulpverlener. Wat zijn haar motieven om dit werk te doen? Is ze werkelijk begaan met het lot van de vele vluchtelingen, of is het eigenliefde die haar drijft?

Met een hart vol vragen neemt Lenne na een halfjaar afscheid van Lesbos en zijn bewoners. Zal ze Shadi en Yassin ooit weerzien? Maar dan ontdekt Lenne dat Gods gedachten veel hoger zijn dan die van haar …

Tonja Versluis-Markestein bezocht meerdere malen vluchtelingenkamp Moria in Lesbos. De ervaringen daar waren de aanleiding voor het schrijven van haar debuutroman. Het resultaat is een onvergetelijk verhaal over ontreddering, hoop en liefde op Lesbos.

4 recensies/beoordelingen van Aangespoeld geluk

 1. MZ

  MZ

 2. Lotte

  Lotte

  Prachtig boek, een echte aanrader!

 3. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

 4. Johanneke Visser

  Johanneke Visser

  Mooi boek over het kamp Moria op Lesbos.
  Wat ik sterk vind is dat er een plattegrond bij zit zodat je een beeld krijgt van het kamp. Ook de foto’s achtertuin het boek zijn een mooie aanvulling.
  Verder is het wel echt een Nederlands boek. Echt anders dan de andere boeken die ik lees.
  De gedachtengang van Jos vind ik erg mooi. Wat zeggen we vaak andere dingen dan we denken..

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.