# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Achter de muren van Jericho

Tessa Afshar

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Familie Liefde
Jaar: 2011
Uitgever: Voorhoeve
Categorie:

Beschrijving

Rachab betaalt de prijs als ze op jonge leeftijd wordt gedwongen tot prostitutie door de enige man die ze liefhad en vertrouwde haar vader. Dankzij een zorgvuldig uitgekiend plan weet ze toch een bepaalde status te bereiken, maar ooit nog een man vertrouwen? Dat nooit! De bewoners van de stad Jericho voelen zich bedreigd. Het volk Israël rukt steeds verder op en dankzij hun God behaalt het volk de ene overwinning na de andere. Rachab raakt gefascineerd door deze rechtvaardige, liefdevolle God en langzaam groeit in haar de wens om bij Hem te mogen horen. Als verspieders van het volk Israël bij de poorten van Jericho ontmaskerd dreigen te worden, grijpt Rachab in en verbergt de mannen in haar herberg. In ruil daarvoor sparen de Israëlieten het leven van de Kanaänitische en dat van haar familie als de stad wordt ingenomen. Rachab sluit zich aan bij het volk Israël, maar zal een man ooit de muren rondom haar hart weten af te breken?

4 recensies/beoordelingen van Achter de muren van Jericho

 1. Elisabeth179

  Elisabeth179

  oooo jah! dit boek is er nog zo 1, die ik echt moest hebben! Het boek vertelt hoe het volk Israël steeds verder oprukt en wint dankzij hun God. Zo behaalt het volk de ene overwinning na de andere. Rachab leert God kennen via de verhalen, en wil ook bij hun horen. Als het volk dan in haar stad komt, herbergt ze de 2 verspieders, en zo ontkomen zij en haar familie aan de ramp die daarna volgt.
  Het is erg mooi beschreven hoe Salmon eerst helemaal niks van Rachab moet hebben, maar hoe hij steeds meer naar haar toe getrokken wordt. Ik ben elke x als ik dit boek lees, weer boos op haar vader, die haar verkocht voor geld. .Hoe de verzoening aan t eind komt, is eerlijk beschreven. Het gaat dan ook om de muren om Rachabs hart, in plaats van de muren om de stad. Daarom is de titel ook goed gekozen!

 2. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

 3. Jeltje

  Had eerst ” aan zijn voeten” gelezen en toen deze. Hoort eigenlijk andersom, maar ook prima apart te lezen.
  Fantastisch hoe het bijbelverhaal van Rachab tot leven komt in dit boek.
  Bijzonder…

 4. Liselot

  Indrukwekkend boek, en prachtig geschreven.
  Ontroerend en eerlijk!
  Echt een aanrader!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.