# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Alles wat ik wens

Een verhaal over de ware betekenis van Kerst

Lynn Austin

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 2 november 2021
Jaar: 2021
Uitgever: KokBoekencentrum
Categoriën:

Beschrijving

Over het grootste cadeau dat je met Kerst kunt krijgen.

Alles wat ik wens van Lynn Austin is een vertederende novelle die verhaalt over de ware betekenis van Kerst. De zoontjes van Eve en Audrey wonen met hun moeders in Amerika en zijn geobsedeerd door alle kerstcadeaus die ze willen hebben. Eve en Audrey zien het met lede ogen aan, want Kerst hoort niet om cadeautjes te draaien. Hoe kunnen ze dat aan hun zoontjes leren? Dit nostalgische kerstverhaal laat zien dat de geschenken met de meeste impact de geschenken zijn die we het minst verwachten en niet verdienen. Alles wat ik wens is een los te lezen vervolg op Als ik jou was.

2 recensies/beoordelingen van Alles wat ik wens

 1. dianesboekenhoekje

  dianesboekenhoekje

  Lynn Austin is een Amerikaanse schrijfster van christelijke romans. Veel van haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald. Alles wat ik wens is het vervolg op de roman Als ik jou was. Ik heb het boek gelezen zonder dat ik het eerste deel heb gelezen.
  De cover is een plaatje, het geeft de sfeer van het verhaal goed weer en de titel omvat beide betekenissen van het verhaal.

  “Bobby kon zich niet voorstellen dat hij op de schoot van de dikke, vreemde man in zijn rode pak zou gaan zitten.”

  Als Harry en Bobby, de zoontjes van Eve en Audrey een speelgoedcatalogus vinden kunnen ze alleen maar denken aan alle cadeaus die de kerstman hun zal geven met kerst. De beide moeders willen hun zoontjes leren dat Kerstmis niet alleen om cadeautjes. D draait maar ook om iets anders…..ondertussen proberen beide alleenstaande moeders zich staande te houden in het naoorlogse Amerika van 1951 en komt ook de liefde weer op hun pad. Maar of ze daar open voor staan???

  “Kon het kerstwensenboek ook maar wensen van volwassenen vervullen.”

  Wie het eerste deel van deze tweeluik nog niet gelezen heeft zal even moeten wennen aan het verhaal en de personages. Lynn Austin vertelt tussen de regels in kort het verhaal van Eve en Audrey maar er is tijdens de oorlog zoveel gebeurd dat het niet in een paar zinnen samen te vatten is.
  Het is dus een aanrader om het boek Als ik jou was toch eerst te lezen. Voor de liefhebbers van de boeken van Lynn Austin zal het geen probleem zijn.
  Voor wie dat gegeven los kan laten is het een heerlijke roman waarin op een hele mooie manier de kerstboodschap verteld wordt.
  De beschrijving van de uitvoering van het kerstverhaal door de kleuters van de school is hilarisch. Lynn Austin kan zo mooi beeldend schrijven wat er op het podium gebeurt.
  En ontroering overheerst als het verhaal verder gaat en de strijd van de moeders om hun kinderen te leren waar kerstmis om draait emoties oproept. Want niet alleen de jongens hebben hiermee te maken maar ook gulle oma’s en anderen. Hoe maak je duidelijk wat je wilt zonder anderen te kwetsen?
  In Alles wat ik wens worden deze verschillende emoties met elkaar verbonden en dat maakt dat het een heel mooi verhaal is om te lezen en van te leren. Door het onverwachte einde is er ruimte voor een vervolg……

 2. Lotte

  Lotte

  Prachtig boek!
  Ook als je het eerste boek niet hebt gelezen.
  Het eerste deel is ‘Als ik jou was’. Daar wordt wel een paar keer naar verwezen.

  Het is een mooi ‘Kerstverhaal’, waarin je leert dat Kerst niet draait om cadeautjes.
  Dat willen de twee vrouwen hun zoontjes ook meegeven.

  Terecht staat er ‘Over het grootste cadeau dat je met Kerst kan krijgen’!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.