# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Als gebed de hemel raakt

Melissa Tagg

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 17 maart 2020
Jaar: 2020
Uitgever: KokBoekencentrum
Categorie:

Beschrijving

‘Als gebed de hemel raakt’ van Melissa Tagg is een verfrissende en inspirerende roman over de genezing van twee gestrande mensen die hoop en moed vinden bij God.

Tijdens een hevige storm klopt er een man aan bij Everwood, de vervallen bed & breakfast waar Mara Bristol zich schuilhoudt. Ze vertrouwt niemand, maar voelt zich verplicht de man binnen te laten in dit weer, niet wetend dat ze met Marshall Hawkins iemand binnenhaalt die haar weer vertrouwen in God en het leven zal geven.

Marshall Hawkins heeft zo zijn eigen trauma’s en was eigenlijk van plan om maar één nacht in Everwood te blijven. Maar Mara straalt iets uit dat maakt dat hij wil blijven. Terwijl Marshall en Mara hun best doen om de bed & breakfast weer winstgevend te krijgen, worden ze meerdere keren geconfronteerd met de problemen die hen naar Everwood hebben geleid… maar ontdekken ze daarnaast een prachtige liefde die hen voorwaarts helpt.

4 recensies/beoordelingen van Als gebed de hemel raakt

 1. M.2024

  Myrthe023

 2. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  De maanden dat Mara Bristol nu in de Everwood bed & breakfast verblijft, hebben haar goed gedaan. Er is een vriendschapsband ontstaan tussen haar en de eigenaresse en ze lijkt weer op te bloeien. Diverse gebeurtenissen doen haar echter beseffen dat ze diep vanbinnen nog steeds een bang, beschadigd vogeltje is dat voor alles terugschrikt.

  Marshall Hawkins probeert al twee jaar lang te overleven. Steeds dieper wegzinkend in zijn ellende, besluit hij Wisconsin te verlaten. Na een uitputtende reis komt hij aan in Iowa en de Everwood bed & breakfast blijkt een welkom toevluchtsoord te zijn.

  Samen proberen Mara en Marshall de vervallen bed & breakfast weer nieuw leven in te blazen en tijdens dit gezamenlijke project groeien ze dichter naar elkaar toe. Maar hun wonden lijken een onoverbrugbare kloof te vormen.

  In deze roman word je meegenomen naar het stadje Maple Valley, een idyllisch plaatsje met een ons-kent-ons mentaliteit. Vriendelijkheid en gezellige activiteiten staan hoog in het vaandel binnen deze hartverwarmende gemeenschap en je voelt je er als lezer snel thuis.

  Het onderwerp ‘gebrokenheid’ loopt als een rode draad door het verhaal heen, evenals Gods liefde die er altijd is, ook in de pijn en het verdriet van het leven; we hoeven alleen maar omhoog te kijken en Zijn uitgestoken hand vast te pakken.

  Ondanks de aansprekende thema’s, een vleugje mysterie en enige spanning, wist het boek me toch niet zo te raken. Het voelt namelijk nogal beschrijvend en ook wat gekunsteld aan. Daarnaast maken de toevalligheden het er niet echt geloofwaardiger op.

  Alles bij elkaar genomen is ‘Als gebed de hemel raakt’ een romantische feelgood met subtiele humor en een diepere laag over herstel van relaties en de weg naar genezing die onderhoudend genoeg is om een aantal uurtjes in te duiken.

 3. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

 4. Carina

  Carina

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.092 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.