# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

Als ik jou was

Lynn Austin

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 8 september 2020
Jaar: 2020
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Lynn Austin vertelt in “Als ik jou was’ het verhaal van de vriendinnen Audrey en Eve. Het is 1940 en hun vriendschap wordt getypeerd door een enorm klassenverschil: op het Britse landgoed Wellingford Hall werkt de moeder van Eve als kamenierster voor de moeder van Audrey. Maar de Tweede Wereldoorlog zet alles op z’n kop. Audrey en Eve melden zich allebei aan als ambulancechauffeur tijdens en na bombardementen. Een heftige tijd volgt, vol verliezen, maar ook vol liefde en dromen.

Aan het einde van de oorlog moet zowel Audrey als Eve een levensveranderende beslissing maken, en hun wegen scheiden zich. Totdat Audrey in 1950 arriveert in Amerika, met de bedoeling daar een nieuwe start te maken bij de schoonfamilie die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar dan ontdekt ze dat Eve een aantal jaar eerder haar plaats heeft ingenomen…

3 recensies/beoordelingen van Als ik jou was

 1. doorke.dereuck

  doorke.dereuck

  Een meeslepend boek over de tweede wereldoorlog in Engeland en later ook met de inmenging van Amerika die ter hulp schiet. Twee meisjes uit totaal verschillende leefwerelden waar een vriendschapsband uit groeit. Waarvan de één haar geloof verliest, terwijl de ander haar geloof opbouwd. De hoop, de wanhoop en het vertouwen die men heeft in elkaar in bittere tijden. Heel mooi omschreven en het geeft ook wel wat stof tot nadenken.

 2. ME

  ME

  Een heel mooi boek. Twee meiden totaal verschillend maar die dan samen komen. Keuzes die gemaakt moeten worden. Het zet jezelf ook aan het denken.

 3. Johanneke Visser

  Johanneke Visser

  Prachtig boek over 2 totaal verschillende meiden/vrouwen, die elkaar steeds weer tegenkomen en met elkaar verder gaan..
  Welke keuzes maak je in tijden van nood?
  Erg mooi beschreven!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.125 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.