# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Als je verdwaalt

Marianne Witvliet

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 4 februari 2020
Jaar: 2020
Categorie:

Beschrijving

‘Als je verdwaalt’ van Marianne Witvliet is een psychologische roman over een jonge vrouw die na de dood van haar vader de draad van haar leven weer probeert op te pakken.

Na de dood van haar vader en de daaropvolgende verhuizing heeft Jip het gevoel dat ze langzamerhand de grip op haar leven verliest. Eenzaam trekt ze zich terug in de natuur, op zoek naar troost. Ze maakt kennis met een tuinman, bij wie ze iets van de veiligheid en het zelfvertrouwen terugvindt dat haar vader haar gaf. Dan komt Juda op haar pad. Hij begrijpt haar, maar brengt haar ook compleet in verwarring. Toch moeten ze samen vechten voor de plek waaraan ze hun hart verloren hebben.

Net als in haar roman “Kind van het water’ is Marianne Witvliet er opnieuw in geslaagd om een doorvoeld en fijnzinnig verhaal neer te zetten.

4 recensies/beoordelingen van Als je verdwaalt

 1. Hanna-Vlaardingen

  Hanna-Vlaardingen

  Prachtig geschreven enorm inlevend..

 2. Yvonne8

  Yvonne8

  Marianne Witvliet snijdt een gevoelig thema aan (verlies van een geliefde) in het verhaal van Jip en moeder Karli. Een thema dat in een roman heel goed tot zijn recht kan komen, maar het lukt mij niet om ‘dichterbij’ te komen. Door de schrijfstijl blijf ik op afstand en geen onderdeel van het verhaal en raakt het me dus niet. De schrijfstijl is soms abrupt: het ene moment is Jip met buurman Bé in de tuin bezig, het volgende moment staat ze voor de klas of is ze weer in een gek gesprek met Juda (buur) verwikkelt. De gesprekken zijn ook apart, in mijn beleving voer je op deze manier geen gesprek. Jammer, want zoals gezegd het thema leent zich uitermate voor een ontroerende roman. Wat ik wel weet te waarderen is de poëtische manier waarop het verlies van vader Rutger wordt verwoord en ook de poëzie in de blik op de natuur.

 3. Riannebos

  Riannebos

 4. Mine

  Mine

  Prachtig boek over een jonge vrouw die haar vader en daarmee haar beste vriend plotseling verloren heeft. De verhaallijn is vrij rustig. Er wordt heel mooi beschreven hoe Jip het eerste jaar overleefd en zich in een vreemde omgeving probeert open te stellen voor de mensen om haar heen.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.108 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.