# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Alya’s keuze

Hay van den Munckhof

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2018

Beschrijving

Alya’s keuze van Hay van den Munckhof is een historische roman over het jonge meisje Alya. Deel I van dit tweeluik, Alya, vertelt dat ze als tolk naar het christelijke Navarra werd gestuurd door de emir. Alya belandde als slavin in het land van de Franken. Na een barre tocht door Europa kocht een Friese veehouder haar voor zijn jonge vrouw Alfgarde. Bij haar vond Alya eindelijk wat rust.

In deel 2, Alya’s keuze, zet een drakenschip Alya’s leven opnieuw op de kop. Ze redt het leven van een jonge Viking en wordt meegevoerd naar zijn land, maar deze keer niet als slavin. Zou Alya nieuwe hoop vinden en een kans om haar vader en haar geboortestad Cordoba ooit nog terug te zien?

2 recensies/beoordelingen van Alya’s keuze

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  ‘Alya’s keuze’, het vlot lezende slotstuk over de jonge Alya, pakt de draad op waar het vorige boek eindigde. Hoewel wordt aangegeven dat het een zelfstandig vervolg is, raad ik toch aan om eerst met ‘Alya’ te starten; je zult het verhaal daardoor beter kunnen volgen en begrijpen.

  Net als in het voorgaande deel komen ook nu verschillende 9e-eeuwse culturen en godsdiensten aan de orde, evenals slavernij en slavenhandel. Ditmaal spelen vooral de inwoners van de landen in het noorden van Europa een rol, de Noormannen/Vikingen.

  Alya moet moeilijke besluiten nemen en haar tweestrijd wordt mooi weergegeven. De vriendschapsband die ze opbouwt met Fatima, een ex-slavin – en haar helingsproces van trauma’s uit het verleden – zijn tevens een waardevolle toevoeging. Ondanks deze pluspunten vond ik deze roman toch minder dan het eerste deel. Zo kan ik mij niet geheel vinden in bepaalde beslissingen van sommige personages. Daarnaast vind ik het jammer dat het geweld nu wat meer op de voorgrond staat in plaats van het avontuur.

  Dit historische verhaal over moed, volharding en levensbepalende keuzes is een spannende afsluiter van een tweeluik vol belevenissen en zal een breed lezerspubliek – zowel jongeren als volwassenen – aanspreken.

 2. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.092 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.