# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Asaja

Maarten Hertoghs

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2018
Uitgever: De Banier
Categorie:

Beschrijving

Juda, zevende eeuw voor Christus.
Asaja is nog jong als hij zijn vader opvolgt als koning van Juda. Maar zodra hij zelfstandig de regering overneemt van zijn moeder Jecholia trekt hij zijn eigen plan. Dat levert hem felle vijandschap op, maar ook vriendschap en vrede. Hij is ervan overtuigd: het dienen van Jahweh is de verstandigste keuze die hij ooit kon maken. Maar is het volk van Juda het daarin met hem eens?
Galal wordt opgeleid als timmerman en komt terecht in Jeruzalem. Wanneer hij na lange tijd zijn broer Pekach weer ontmoet, blijkt dat dat de keuzes die Galal in zijn leven maakte, grote gevaren met zich meebrengen …
Ariël denkt maar aan één ding: de beste soldaat van Juda zijn en zich opwerken tot aanvoerder van een legereenheid. Hij ziet over het hoofd dat hij steeds harder wordt en nietsontziend zijn weg gaat. Of is zijn houding slechts een schild om zich te wapenen tegen het gekwetste hart dat hij meedraagt? Kunnen de donkere ogen van Mayan zijn hart ontmantelen en hem weer méns maken?
Asaja is een literaire roman die mede werd gebaseerd op de gebeurtenissen in het leven van de Bijbelse koning Josia. Op meeslepende wijze worden de levens van drie fictieve mannen in Juda verweven tot een indrukwekkend verhaal. De auteur is er door diepgaand historisch onderzoek in geslaagd een geloofwaardig tijdsbeeld neer te zetten. Deze roman zou door iedereen gelezen moeten worden!

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Asaja”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.