# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Bekentenissen

Suzanne Wolfe

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2016

Beschrijving

Zielsveel hielden ze van elkaar, Augustinus van Hippo en zijn geliefde. Hij werd een van de grootste kerkvaders van de vroege christelijke kerk, zij verdween naamloos in de coulissen van het geschiedenistoneel. Dit is haar verhaal.
Zeventien is ze als ze Augustinus ontmoet. Zij is de dochter van een arme mozaïeklegger; hij een veelbelovend student van goede komaf, voorbestemd voor een mooie loopbaan in het Romeinse rijksbestuur. Hevig verliefd herkennen ze in elkaar een sprankelende levenslust en scherpen ze zich aan elkaars kwikzilveren verstand. Maar een huwelijk is uitgesloten. De enige mogelijkheid tot een wettige verbintenis is dat zij zijn concubine wordt. Jarenlang zijn ze gelukkig; zelfs Augustinus’ moeder Monica heeft, al heeft ze haar bedenkingen, haar in haar hart gesloten. Maar gaandeweg merkt ze dat ze een obstakel wordt in Augustinus’ loopbaan, en besluit ze haar geluk op te offeren voor de liefde van haar leven. Met huilend hart verlaat ze hem én hun zoon, om terug te keren naar haar geboorteland in Noord-Afrika.
Bekentenissen is het verhaal van een moedige vrouw die ervoor kiest haar geluk achter zich te laten, en op zoek moet gaan naar wat er dan nog van haar identiteit overblijft.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Bekentenissen”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.