# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(10 recensies)

Bevrijdende liefde

Francine Rivers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 1 januari 2000
Jaar: 2000
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

Deze roman speelt zich af omstreeks 1850 in Californië. De om haar schoonheid geroemde Angel verwacht niets van mannen dan leugens, bedrog en geweld. Als jong meisje werd zij verkocht en misbruikt en later gedwongen als publieke vrouw haar lichaam te exploiteren. De enige kracht die Angel in staat stelt om te overleven is de diepe haat die zij koestert. En het meest haat zij de mannen die haar hebben gebruikt en haar inwendig leeg en dood hebben achtergelaten. Dan ontmoet zij Michael Hosea, een man die God wil dienen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Michael Hosea gehoorzaamt Gods roep om met Angel te trouwen en haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Langzaam trotseert Michael al Angels bittere verwachtingen en ondanks haar verzet begint haar bevroren hart uiteindelijk te smelten. Bij een naburig kolonistengezin vindt Angel een warmte die ze nooit eerder heeft gevoeld. Maar niet iedereen wil de vrouw vergeven die Angel was…. Als een ultieme beproeving van haar respect voor Hosea en haar prille geloof in God doemt er uit het verleden een demon op die zij onder ogen zal moeten zien en …. Overwinnen.

10 recensies/beoordelingen van Bevrijdende liefde

 1. GMvD

  GMvD

  Toegegeven: het is een dik boek. Maar wat een prachtig geschreven verhaal. Je wordt geheel meegenomen in de wereld van de hoofdpersoon, het is bijna onmogelijk om niet met haar mee te voelen. Haar angst, onzekerheid, verdriet en geluk. Echt een must have voor iedere boekenkast, zeker als daar meiden en vrouwen boeken uit pikken om te lezen. Oh en dat ‘dikke boek’? Daar merk je niets van tijdens het lezen. Het verhaal smaakt steeds naar meer, zo erg dat het bijna jammer was dat ik hem uit had.

 2. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

 3. Ria

  Ria

  Oh zo goed dit boek. Naar het bijbelboek Hosea, ook leerzaam wat liefde en Liefde is.

 4. Eva

  Eva

  Je gaat je meer en meer schamen als je je realiseert dat het oordelen en veroordelen zo herkenbaar is!
  Hosea (Jezus) blijft geduldig en vergeven en ik blijf terugvallen in de zonde. Tranen … en op m’n knieën.

 5. Inge1323

  Inge1323

  Dit is één van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Het is een heel mooi verhaal om te lezen, maar langzamerhand kom je er achter dat het niet alleen gaat over Angel en Michael Hosea, maar over God en jou. Angel doet alles wat verkeerd is, ziet de dingen verkeerd en blijft maar weglopen. Toch geeft Michael Hosea haar niet op en houdt van haar met onvoorwaardelijke liefde. Het verhaal is goed beschreven, en de boodschap blijft zeker hangen!

 6. Mariska

  Mariska

  Indrukwekkend verhaal over de liefde van God voor ons mensen. Hij heeft ons als eerste liefgehad en geeft ons niet op net zoals Michael Hosea Angel niet opgeeft en haar blijft liefhebben en haar een nieuwe kans en een nieuwe naam geeft.

 7. chris10e

  chris10e

  Mooi en intens boek

 8. Lotte

  Lotte

  Fantastisch boek!
  Je leest het in 1 adem uit!
  het is geïnspireerd op het Bijbelboek Hosea.

 9. Marita

  Marita

  Bijzonder boek, een hervertelling van het bijbelboek Hosea.

 10. Melanie

  Sarah wordt door haar vader niet aanvaard waarop dit als kind haar enorm verdriet aanricht.
  Haar moeder besluit samen met haar te vertrekken en vlug beland de moeder in een prostitutie. Wanneer de moeder ziek wordt komt ze te overlijden en blijft Sarah oftewel Angel alleen met haar onkel achter.

  Omdat de onkel niet voor sarah kan zorgen wordt ze geadopteerd door Duke. Al snel beland ze in dezelfde voetsporen als haar moeder. Michael Hosea die gestuurd is door God om haar te bevrijden toont haar de agape liefde van de Heere Jezus.

  Een zeer ontroerend verhaal dat me aan het huilen heeft gezet. Gods liefde wordt hierin veel malen omschreven en bewezen door Hosea’s talloze liefdevolle daden jegens Sarah oftewel Angel genoemd.

  Dit boek is een musthave in je boekenkast!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.