# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Bidden tussen het onkruid

Tara Johnson

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 10 november 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Meeslepende roman over de Amerikaanse Burgeroorlog

In Bidden tussen het onkruid van Tara Johnson is Cassie Kendrick op de vlucht voor haar vader, die haar wil uithuwelijken aan een man die ze veracht. Ze verkleedt zich als man, noemt zich voortaan Thomas Turner en meldt zich aan bij het leger. Op het strijdtoneel van de Amerikaanse Burgeroorlog is het geheimhouden van haar identiteit een kleinigheid vergeleken met de gruwelen waarvan ze getuige is.

Gabriel Avery is een jonge fotograaf die samen met zijn doorgewinterde collega het leven aan de frontlinie vastlegt. Onderweg sluit hij vriendschap met veel van de soldaten die hij tegenkomt, ook met Thomas Turner. Al snel vermoedt Gabriel dat deze moedige man iets te verbergen heeft…

2 recensies/beoordelingen van Bidden tussen het onkruid

  1. M.2024

    Myrthe023

  2. Wonder van woorden

    Wonder van woorden

    Tara Johnson heeft met dit boek een geweldige prestatie geleverd. Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen om je vervolgens niet meer los te laten. De auteur heeft de gave om vervlogen tijden te doen herleven. Haar beeldende, zintuiglijke en veelal feitelijke beschrijvingen van de verschrikkingen van de strijd geven je het gevoel onderdeel van het verhaal te zijn: je kunt de kruitdampen als het ware ruiken, de oorverdovende en afschuwelijke geluiden van kanonnen, geweren en gewonden/stervenden om je heen horen en de chaos op het slagveld – bezaaid met verminkte en dode lichamen – voor je zien. Dit maakt het een aangrijpende en intense leeservaring.

    Cassie en Gabe, beiden worstelend met hun verleden, zijn treffend geportretteerd. De gesprekken van de (hoofd)personages zijn boeiend en de toegevoegde spanning laat je soms de adem inhouden. Subtiele humor zorgt voor wat luchtigs, zonder ongepast te zijn of de gruwelijkheden te bagatelliseren.

    Deze prachtige roman laat zien dat er vriendschap mogelijk is te midden van vijandschap, opbloeiende liefde te midden van haat en hoop te midden van wanhoop. ‘Bidden tussen het onkruid’ – geïnspireerd op een waargebeurde geschiedenis – schetst de rauwheid van de Amerikaanse Burgeroorlog met pijn, verdriet, dood en rouw tot gevolg. Het getuigt eveneens van de kracht van vergeving, waarin wérkelijke vrijheid ligt. Een aanwinst, deze schrijfster!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.104 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.