# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Bijbel en evolutie

Henk G. Geertsema

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Publicatiedatum: 13 januari 2021
Jaar: 2021

Beschrijving

De laatste tijd hebben verschillende publicaties gepleit voor een open houding van het christelijk geloof voor de evolutietheorie. Daarbij wordt wel aandacht gegeven aan de Bijbel, maar de nadruk ligt op de theologie of de geloofsleer. Publicaties die vooral over de Bijbel gaan, zijn vaak kritischer. Dan lijkt het conflict tussen geloof en wetenschap te blijven bestaan. Bijbel en evolutie sluiten elkaar uit.

In dit boek wil Geertsema duidelijk maken dat die tegenstelling niet terecht is. Geloof en wetenschap sluiten elkaar niet uit. Zij hebben beide een eigen karakter. En ze hebben elkaar nodig. Tegen deze achtergrond kijkt hij zorgvuldig naar alle teksten in de Bijbel die in verband met evolutie van betekenis zijn. Het resultaat kan verrassend genoemd worden.

Het boek is helder en toegankelijk geschreven, bedoeld voor een brede kring van lezers. Daarbij wordt vertrouwdheid met de Bijbel of het christelijk geloof niet voorondersteld.

Dr. Henk G. Geertsema is filosoof en theoloog. Hij heeft onderwijs gegeven aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de rijksuniversiteiten van Leiden, Groningen en Utrecht.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Bijbel en evolutie”

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.