# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(6 recensies)

De bijenhouder van Aleppo

Christy Lefteri

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2019
Categorie:

Beschrijving

“De bijenhouder van Aleppo’ van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra.
Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: “Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.’
Christy Lefteri is geboren en getogen in Londen. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen en werkte als vrijwilliger in het Unicef-opvangcentrum voor vluchtelingen in Athene, waar het idee voor “De bijenhouder van Aleppo’ geboren werd.
“Dit is een roman van internationale betekenis. Sterk uitdagend, hij blijft je bij en opent je ogen.’ – Heather Morris, auteur van “De tattoeëerder van Auschwitz’

6 recensies/beoordelingen van De bijenhouder van Aleppo

 1. Yvonne8

  Yvonne8

  Indringend verhaal van de Syrische Nuri en Afra die uiteindelijk de oorlog ontvluchtten op zoek naar veiligheid en een nieuwe toekomst. Een moeilijke keuze, een loodzware reis en een liefde die verzuipt in de afstand die er tussen Nuri en Afra ontstaat. Een boek dat je wilt en moet lezen, maar soms te zwaar, te veelomvattend is en daarom voor mij geen pageturner: even tijd nodig om e.e.a. te laten bezinken. Christy Lefteri heeft hiermee een een waardevol inkijkje gegeven in de schrijnende situatie van vluchtelingen. Ook lukt het haar om in het verhaal sprankjes van hoop te verweven (die onmiskenbaar ook daadwerkelijk in het leven van een vluchteling aanwezig zijn). Neem bijvoorbeeld de slogan van neef Mustafa die zegt: Waar bijen zijn, zijn bloemen. Waar bloemen zijn, is leven en hoop! Wat ik ook bijzonder vind, is dat het Christy Lefteri lukt om door de ogen van Nuri Aleppo te beschrijven zoals het was en zelfs bij mij een verlangen om die stad te bezoeken (zoals het was) weet op te roepen.

 2. RiaN

  RiaN

  Dit boek heb ik geluisterd.
  Een prettige mannenstem las voor en ik las mee.
  Met dat laatste ben ik na een paar hoofdstukken gestopt, daarvoor lees ik te snel 😉.
  Intussen ontdekte ik wel iets moois, dit:

  Midden in elk hoofdstuk zie je zo’n illustratie, met daarin een woord.
  Dat woord is zowel het laatste woord van de linker bladzij, als het eerste van de rechter.
  Na dat woord volgt dan soms een flashback, maar kan ook een stap terug in de realiteit zijn.

  Het luisteren heeft mij geholpen om dit, mooie, boek te begrijpen.
  Ook heb ik hier gemerkt dat ik soms te snel lees, waardoor ik dat waar het om draait mis.
  In dit boek was dat door de flashbacks en de “gedachtenwereld” van Nuri
  Dit boek is zeker de moeite waard, vooral om meer begrip te krijgen voor vluchtelingen.
  De emoties van Nuri en zijn vrouw zijn knap beschreven.

 3. Ria

  Ria

  Mooi boek, het geeft goed inzicht wat er in Aleppo gebeurd is en welke route mensen gaan die vluchten voor de oorlog. Ook een verhaal van hoop.

 4. GMvD

  GMvD

  Indrukwekkend en meeslepend boek!
  Zo goed geschreven dat je in het verhaal gezogen wordt, alsof je daadwerkelijk toeschouwer bent van het leven van de hoofdpersoon. In het begin wilde ik niet verder lezen, het maakte me verdrietig. Uiteindelijk wilde ik hem niet meer wegleggen en vond ik het jammer dat ik het boek uit had. Het boek beschrijft het verdriet en de moeite en onzekerheid, maar ook het geluk en mooie momenten van vluchtelingen en ieder die met hen werkt. Wat mij betreft een must read voor iedereen. Al kan ik het niet iedereen aanraden om dit boek voor het slapen gaan te lezen.

 5. Mine

  Mine

  Heel indrukwekkend

 6. Lotte

  Lotte

  Een prachtig boek!
  Een boek die je ogen opent en die de pijn, moeite en verdriet laat zien die vluchtelingen moeten meemaken.
  Een aanrader voor iedereen!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.092 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.