# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Brieven van een scepticus

Een zoon schrijft met zijn ongelovige vader

Edward K. Boyd, Gregory A. Boyd

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Publicatiedatum: 1 januari 2001
Jaar: 2001
Uitgever: Vuurbaak
Categoriën:

Beschrijving

Beste Greg,
Je hebt me gevraagd alle bezwaren die me te binnen schieten ter sprake te brengen, dus laat ik maar meteen met de deur in huis vallen…

Zo begint de briefwisseling tussen dr. Gregory Boyd, hoogleraar filosofie en theologie, en zijn bejaarde, agnostische vader. Vader Edward Boyd (70) wordt door zijn zoon uitgenodigd om al zijn bezwaren tegen het christelijk geloof onder woorden te brengen, wat hij onvermoeibaar doet, in dertig brieven. Zijn zoon beantwoordt alle vragen helder en betrokken. Drie jaar lang debatteerden zij over het geloof, over God, het christendom, de kerk en de Bijbel. Deze levendige en uitvoerige correspondentie is gebundeld in ‘Brieven van een scepticus’ – de briefwisseling is dus niet fictief! – en vormt een apologie van het christelijk geloof.

Dit fascinerende boek leent zich uitstekend voor zelfstudie en bespreking in leeskringen en is bedoeld voor iedereen die wil nadenken over de waarheid van het christelijk geloof.

1 recensie/beoordeling van Brieven van een scepticus

  1. Marita

    Marita

    Hele interessante antwoorden op vragen die je regelmatig van niet-christenen te horen kunt krijgen. De brieven zijn ook per stuk te behandelen in bijvoorbeeld een bijbelkring.

Voeg een recensie of beoordeling toe

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.