# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Burnout in beeld

Clarinda van Lunteren

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 6 december 2022
Jaar: 2022
Uitgever: Novum Publishing

Beschrijving

Burnout is een heftige belevenis voor wie het zelf meemaken of erbij betrokken zijn. Clarinda van Lunteren brengt vanuit persoonlijke ervaring in beeld hoe de belevingswereld er dán uitziet. Je ziet de hoogte- dieptepunten die zij heeft ervaren in 30 kleurrijke kunstwerken. Door middel van kunst kon zij haar emoties te verkennen en daarin helderheid creëren. Dit boek draagt daarmee bij aan herkenning en begrip voor de impact van een burnout.

In beelden en korte teksten blijkt dat het christelijk geloof telkens een drijfveer is voor Clarinda. Jaren van autobiografisch schilderen zijn zichtbaar. In de kunstwerken en teksten zijn vaak flinke tegenstellingen te zien, zoals liefde en warmte versus eenzaamheid en pijn, maar ook blijdschap en hoop versus verdriet en gemis. Haar schilderstijl laat zich omschrijven als figuratief, expressionistisch en experimenteel. Zoals Gustav Klimt al zei: “Als je mij wilt leren kennen, bestudeer dan mijn werk.” Haar beeldende kunst past in deze denkwijze die ten diepste gaat over communicatie. Ieder schilderij is daarmee een zelfportret.

In de inleiding geeft Clarinda tevens een kijkwijzer met daarin vier stappen die kunnen helpen haar kunst op een dieper niveau te begrijpen.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Burnout in beeld”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.