# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

Dans van de vlinders

Kimberly Duffy

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 24 februari 2021
Jaar: 2021
Uitgever: Het Zoeklicht

Beschrijving

Nora Shipley heeft maar één doel: haar vaders nalatenschap voortzetten door zijn wenschappelijke tijdschrift over te nemen. Ondertussen doet ze er alles aan om als beste student haar diploma te behalen voor de entomologiestudie van Cornell om zo de studiebeurs te winnen waarmee ze verder kan studeren. Maar die wordt niet alleen gegeven op basis van cijfers, er wordt ook van haar verlangd dat ze een onderzoeksproject afrondt en daarom neemt ze het impulsieve besluit om mee te werken aan een onderzoeksproject in Kodaikanal, India.

Maar in plaats van ontdekkingen te doen, wordt Nora in India door de projectleider gedwongen in het kamp te blijven en de exotische vlinders te illustreren, die de mannen uit het team hebben gevonden. Niet waarvan ze had gedroomd, maar het stelt haar voor verschillende verrassingen, waarvan haar klasgenoot, Owen Epps, die met haar is meegegaan, er een is. En dat loopt er uiteindelijk op uit dat Nora een onmogelijke keuze moet maken: kiest ze voor wat ze dacht altijd al gewild te hebben of voor de man van wie ze is gaan houden?

Kimberly Duffy is geboren en getogen op Long Island, en woont nu in het zuidwesten van Ohio. Als ze geen thuisonderwijs geeft aan haar vier kinderen, schrijft ze historische fictie die haar lezers mee terugneemt in de tijd en op reis over de hele wereld

3 recensies/beoordelingen van Dans van de vlinders

 1. M.2024

  Myrthe023

 2. Mariska

  Mariska

  Een boeiend verhaal van het begin tot het einde. Het voert je mee naar onbekende plekken en tijden en laat verrassende keuzes zien.

 3. Johanneke Visser

  Johanneke Visser

  Erg mooi boek!
  Er staan (voor mij) veel onbekende namen van insecten in. Dit stoort echter niet in het lezen. Het verhaal is goed te begrijpen zonder deze kennis.
  Mooi om het levensverhaal te lezen van een vrouw die haar mannetje staat in een tijd waar dat nog niet gewaardeerd wordt.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.