# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Daten met God

Pieter Maan

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2012
Uitgever: Novapres
Categorie:

Beschrijving

Stefanie is een vlotte jonge vrouw van vijfentwintig. Met haar vaste baan, eigen flatje en een stel vriendinnen, lijkt ze haar leven aardig op orde te hebben. Alleen met de liefde loopt het moeizaam. Ze kan genoeg vriendjes krijgen, maar de ware heeft ze nog niet kunnen vinden.
Dan leert ze via een datingsite Hans kennen, die een gelovig christen blijkt te zijn. Stefanie heeft helemaal niets met geloof. In haar dagboek beschrijft ze openhartig wat ze allemaal met haar vriend beleeft. Zijn geloof maakt haar nieuwsgierig en met de nodige scepsis en boordevol vragen begint ze haar zoektocht naar God. Haar wereld wordt daardoor wel op z’n kop gezet; allerlei nare gebeurtenissen uit het verleden komen bovendrijven.

En er is er een complicatie. Hans heeft een kennis die hij vorig jaar tijdens een vakantie heeft ontmoet. Deze Nicolien is een zeer gelovige studente die er bovendien aantrekkelijk uitziet. Dit meisje wordt een obsessie voor Stefanie. Als God werkelijk bestaat, zou hij dan Nicolien bestemd hebben voor haar Hans?

1 recensie/beoordeling van Daten met God

  1. Elly

    Dit boek heb ik gelezen omdat één van onze kinderen een relatie heeft met een meisje dat opgegroeid is in een niet gelovig gezin. Het verhaal sprak mij bijzonder aan: is op een humoristische manier heel raak beschreven. Hoeveel keren komen christenen niet vreemd over in hun belevingen, tradities, omgangsmanieren, als het gaat om geloven. Het is best lastig om te beschrijven wat je motiveert om te geloven. Ik vind dat de schrijver daar goed in geslaagd is. Ik zou dit boek zo door kunnen geven aan b.v. een toekomstige schoondochter of schoonzoon, die meer zou willen weten over geloven in God en kerkelijke tradities.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.