# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De bibliotheek van Saint-Malo

Mario Escobar

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 22 maart 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

‘De bibliotheek van Saint-Malo’ speelt zich af in het Franse kustplaatsje Saint-Malo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de nazi’s het stadje bezetten vernietigen zij alles wat onwenselijk wordt geacht, waaronder een heleboel boeken. Jocelyn Ferrec, een dappere bibliothecaresse, gebruikt haar positie om haar dorpsgenoten moed en hoop te geven en tegelijkertijd zo veel mogelijk boeken te redden van de brandstapel. Haar man Antoine zit ondertussen gevangen in een Duits kamp. Terwijl Jocelyn wanhopig wacht op een bericht van hem, schrijft ze brieven naar de beroemde auteur Emile Zola, in de hoop dat haar verhaal ooit een groot publiek zal bereiken.

1 recensie/beoordeling van De bibliotheek van Saint-Malo

 1. Thirza

  Thirza

  Ik heb dit boek bij een actie op deze site gewonnen (nogmaals bedankt daarvoor! 🙂 ).
  Ik heb alle boeken van deze schrijver gelezen en ze zijn echt goed! Het is een thema waar je heel veel boeken over kunt lezen, maar zijn boeken laten je het vanuit een ander (en onbekender) perspectief zien.
  Het gaat over een jonge vrouw van wie eigenlijk haar hele bestaan om boeken draait. Haar man, die ook veel van literatuur houdt, is opgeroepen om aan het front te gaan vechten. Jocelyn probeert verder te gaan met haar werk in de bibliotheek, maar dan krijgen de Duitsers de macht over Frankrijk en daarmee ook de bibliotheek. Alle verboden boeken moeten verdwijnen, maar Jocelyn verzet zich met alles tegen dit bevel, hoewel er een man is die haar daarom het leven moeilijk wil maken.
  Aan het eind van het boek ga je je afvragen: zou ik ook zo moedig zijn geweest?

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.