# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

De boekrollen van Jeruzalem

Bodie Thoene, Brock Thoene

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

De Israëlische strijdkrachten kunnen niet standhouden tegen de Arabische overmacht. Mosje Sachar, de Israëlische aanvoerder, vlucht voor onbepaalde tijd in de zeer geheime gangen onder de stad. ‘Dummkopf’ Alfie Halder gaat met hem mee.

Onder een grote onderaardse koepel vinden zij een enorme bibliotheek, met talloze boekrollen waarin de geschiedenis van het Joodse volk is beschreven.
Mosje opent een van de rollen en komt terecht in het verhaal van een zekere Mirjam, een knappe, jonge weduwe en haar Romeinse minnaar Marcus. Deze centurio, die moet vechten om zijn positie binnen het corrupte Romeinse bestuur te behouden, wordt onweerstaanbaar tot de Joodse Mirjam aangetrokken. Maar haar jeugd en de afwijzing door haar volksgenoten maken haar tot een zeer gecompliceerde vrouw.
Ineens gonzen er berichten over een mysterieuze profeet door het Joodse land. De man zou een bedreiging vormen voor de Romeinse overheersers, maar voor Mirjam lijkt hij de vervulling te zijn van haar verlangen naar liefde en vergeving.

‘De Boekrollen van Jeruzalem’ is een spannende en ontroerende roman die met tussenpozen nieuw licht werpt op historische feiten en een oversteek maakt naar verhalen uit de Bijbel. (deel 4 in de serie ‘De erfenis van Sion’)

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “De boekrollen van Jeruzalem”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.