# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De brief

Melissa Jagears

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

Dex Stanton heeft nooit veel tijd gehad om boekenwijsheid op te doen. Hij was te druk met het zorgen voor zijn familie. Nu hij naar het westen gaat, hoopt Dex zelf een gezin te stichten. Helaas loopt zijn poging om een postorderbruid te krijgen op niets uit; de bruid in spe drijft zelfs de spot met zijn vreselijke spelling. Hoewel hij beslist niet wil dat Rachel Oliver ontdekt hoe dom hij is, heeft hij hulp nodig en zij is de slimste vrouw van het stadje.
RACHEL OLIVER is drie jaar in het stadje blijven hangen, dagdromend over Dex Stanton, maar nu heeft ze er genoeg van. Als hij zo dwaas is een brief naar een bedrijf voor postorderbruiden te schrijven, moet hij dat zelf weten. Maar als ze Dex bijles gaat geven, beseft ze dat ze hem eigenlijk nog niet wil opgeven.
De tijd begint te dringen. Kunnen twee van de koppigste mensen uit het stadje hun trots opzijzetten om de liefde te vinden?
In deze novelle maakt u alvast kennis met een aantal personages uit Melissa Jagaers’ debuutroman ‘Een Bruid om van te houden’ die medio 2014 zal verschijnen.

Melissa Jagears is getrouwd en woont met haar man en drie kinderen op een kleine boerderij in Kansas, Amerika. Ze is thuisblijfmoeder, geeft zo nu en dan Engelse les en is betrokken bij kerkelijk werk.
Het doel van haar schrijven is het haar door God gegeven talent tot Zijn eer te gebruiken.
Voor meer informatie zie haar site: www.melissajagears.com

1 recensie/beoordeling van De brief

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  1858, Missouri. Dex Stanton is van plan westwaarts te trekken om een eigen bestaan om te bouwen in Kansas Territory. Het liefst samen met zijn vrouw. Er daar is ook meteen het probleem: die heeft hij nog niet. Hij bewondert de intelligente Rachel Oliver al langere tijd, maar zij zal hem zéker niet als man willen hebben als ze wist hoeveel moeite hij heeft met lezen en schrijven. Zijn enige overgebleven optie is een postorderbruid, dat uitloopt op een fiasco. Wellicht dat hij met wat hulp een tweede poging aandurft.

  Rachel Oliver droomt al jaren van een toekomst met Dex Stanton. Hij lijkt echter totaal niet in haar geïnteresseerd te zijn; hij ontloopt haar zelfs menigmaal. Ze heeft zich er uiteindelijk bij neergelegd dat ze nooit zal trouwen en ze besluit om te gaan studeren aan de universiteit. Wanneer Dex aan Rachel vraagt om hem bijles te geven, krijgt ze weer een sprankje hoop. Dex zal over een paar dagen al vertrekken, is er toch nog een kans op liefde voor hen?

  Melissa Jagears heeft in deze novelle de worstelingen waar personen met dyslexie mee te dealen hebben verwerkt (halverwege de 19e eeuw was er nog niets over deze stoornis bekend). Ze heeft goed en duidelijk weergegeven hoe frustrerend het voor iemand met dyslexie moet zijn om niet te kunnen lezen en schrijven zoals je graag zou willen. Eveneens laat ze zien dat dyslexie niets met domheid te maken heeft en dat ieder zijn of haar eigen kwaliteiten en talenten bezit.

  In dit verhaal maak je alvast kennis met een aantal personages uit de roman ‘Een bruid om van te houden’, waar deze korte (en enigszins voorspelbare) vertelling aan vooraf gaat. De karakters blijven wel wat oppervlakkig, wat misschien te wijten is aan de beperkte hoeveelheid bladzijden. De fijne en vlotte verteltrant van de schrijfster maakt dat overigens meer dan goed. ‘De brief’ is een historische novelle over gevoelens van minderwaardigheid, hulpvaardigheid en liefde om even heerlijk bij weg te dromen. Een aanrader voor liefhebbers van de boeken van Karen Witemeyer.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.025 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.