# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De bruid van Blackfriars lane

Michelle Griep

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 17 augustus 2023
Jaar: 2023

Beschrijving

Een spannende historische roman die zich afspeelt in de achterbuurten van Londen.

‘De bruid van Blackfriars lane’ van Michelle Griep speelt zich af in negentiende-eeuws Londen. Detective Jackson Forge kan niet wachten om met voormalig oplichtster en dievegge Kit Turner te trouwen. Kit is net zo enthousiast en wil hem daarom graag een mooi cadeau geven. Tegen de waarschuwingen van Jackson in gaat ze achter de mannen aan die zijn broer hebben verminkt. Er is immers niets wat een detective liever wil dan een opgeloste zaak. Maar dan steekt tijdens haar onderzoek haar eigen verleden opeens de kop op en brengt ze niet alleen zichzelf maar ook haar huwelijk met Jackson in gevaar.

1 recensie/beoordeling van De bruid van Blackfriars lane

  1. Wonder van woorden

    Wonder van woorden

    In de wervelende roman ‘In naam van de kroon’ maakten Kit en Jackson hun debuut. Met dit vervolg – dat zich afspeelt in het 19e-eeuwse Londen en met name de (arme) arbeiderswijken tot leven brengt – laat de schrijfster de temperamentvolle en koppige personages opnieuw in de hoofdrol schitteren. Verschillende politiezaken (hierdoor is het soms even schakelen), mysteries, misdaad en actiescènes zorgen voor spanning en eisen de aandacht van de lezer op.

    Qua beleving vond ik het boek nét iets achterblijven op de prequel. Ik miste wat van de snelle vaart, scherpe gevatheid en humor uit het eerste deel. Deze mindere details buiten beschouwing gelaten, is ‘De bruid van Blackfriars Lane’ een boeiende, met pit geschreven Victoriaanse detective over liefde, (leren) vertrouwen en hulp accepteren. Ongetwijfeld zal dit verhaal gretig aftrek vinden bij fans van Michelle Griep en liefhebbers van avontuur.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.105 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.