# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

De Eerste Krokus

Laila Ibrahim

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2019
Uitgever: Kok
Categorie:

Beschrijving

“De eerste krokus’ van Laila Ibrahim is een meeslepende roman over slavernij en moederschap in de negentiende eeuw. Als Lisbeth geboren wordt bij rijke plantageeigenaren, wordt slavin Mattie weggehaald bij haar eigen baby om het meisje te voeden en te verzorgen. Terwijl Lisbeth opgroeit in twee werelden, wordt de band met Mattie steeds sterker. Rituelen ontwikkelen zich: zo zoeken ze elk jaar samen naar de eerste gele krokus van de lente. Langzaam maar zeker groeit Lisbeths afkeer van de slavernij. Als Mattie jaren later ontsnapt, volgen we het verdere leven van Lisbeth. Op haar verlovingsfeest komt ze tot een schokkende ontdekking die haar wereld compleet op z’n kop zet… Voor liefhebbers van “Een keukenmeidenroman’ van Kathryn Stockett.

2 recensies/beoordelingen van De Eerste Krokus

  1. Mariska

    Mariska

    Bijzonder verhaal over Mattie en Elisabeth dat tot het einde blijft boeien. Mooi dat ze elkaar aan het einde weer vinden

  2. Hanna

    Een heel bijzonder boek met een krachtig verhaal over slavernij en liefde. In dit boek komt duidelijk naar voren dat liefde soms door onmogelijke dingen heen dringt. Het boek boeit van begin tot eind. Ik vond het echt jammer dat het verhaal stopte! Je leest het in één adem uit. Echt een aanrader!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.