# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De erfenis van Hollythorne House

Sarah Ladd

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 14 september 2023
Jaar: 2023
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een Regency roman vol mysterie, intrige en romantiek.

‘De erfenis van Hollythorne House’ van Sarah Ladd is een meeslepende historische roman over een weduwe met een onzekere toekomst die een tweede kans krijgt in de liefde. Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

1 recensie/beoordeling van De erfenis van Hollythorne House

  1. Wonder van woorden

    Wonder van woorden

    Sarah Ladd neemt je in dit (zelfstandig te lezen) tweede deel van haar nieuwste serie mee terug naar Yorkshire, dit keer naar het ruige en stille heidegebied Blight Moor. Charlotte’s liefdeloze huwelijk heeft haar tot een schim van zichzelf gemaakt en Anthony worstelt met oorlogstrauma’s. Hun pijn en verdriet is duidelijk voelbaar en weerhoudt hen ervan om toenadering tot elkaar te zoeken, ondanks dat ze beiden de aantrekkingskracht niet kunnen ontkennen. Dat heeft als gevolg dat ze lang om elkaar heen draaien, en hoewel dat begrijpelijk is gezien de situatie, worden bepaalde stukken daardoor wat slepend. Daarbij treedt de schrijfster meermaals in herhaling en dat maakt het lezen soms eentonig.

    Gaandeweg komt het verhaal echter meer op gang. Er openbaren zich steeds meer (en duisterder) zaken die te maken hebben met de Prior-familie. Dreiging en gevaar nemen toe en voeren – samen met intriges en de verdwijning van Henry – de spanning op, met een verrassende uitkomst.

    Het einde was niet helemaal zoals ik had verwacht en vond ik eerlijk gezegd een beetje teleurstellend. Niettemin biedt deze onheilspellende Regency-roman over vastberadenheid, hereniging, (opnieuw leren) vertrouwen en vechten voor wie je lief is, een aantal uren prima vermaak.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.108 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.