# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

De gevangen bruid

Michelle Griep

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 6 juli 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een historische roman die even spannend als romantisch is, over liefde in tijden van oorlog

‘De gevangen bruid’ van Michelle Griep voert je mee naar koloniaal Amerika, waar de Engelsen oorlog voeren tegen de Fransen. Mercy is een stoere vrouw die deel uitmaakt van een militaire missie tegen de Fransen. Opgevoed door de Mohikanen en gezegend met de gave van een uitzonderlijk goed zicht is ze voor niets en niemand bang.

Elias is een Franse veroordeelde verrader die een laatste kans heeft gekregen om het vege lijf te redden: hij moet tijdens deze missie een lading gestolen Frans goud escorteren naar een nabijgelegen fort.

Terwijl de missie vordert, groeit de liefde tussen Mercy en Elias. Een liefde zonder toekomst…of is er toch nog een kans?

2 recensies/beoordelingen van De gevangen bruid

 1. M.2024

  M.2024

 2. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Dit 18e-eeuwse verhaal speelt zich midden in de wildernis van de staat New York af, tijdens de bloedige Franse en Indiaanse oorlog. En dat is een boeiend decor, zo blijkt uit de sfeervolle beschrijvingen van de natuur en de spanningen tussen de Fransen en Engelsen en hun indiaanse bondgenoten.

  Michelle Griep is een meesteres in het creëren van unieke en levensechte personages en met Mercy en Elias, sterke karakters die beiden koppig en eigenzinnig zijn, heeft ze dat voortreffelijk gedaan. Het is mooi om te zien hoe de hoofdpersonen een groei doormaken, zowel op het gebied van geloof als op persoonlijk vlak. En daarin zijn tevens lessen voor de lezer te vinden. Daarnaast is er een voorzichtige toenadering tussen Mercy en Elias, een ‘ongezoete’ ontluikende liefde die een fijne afwisseling vormt op het gebruikelijke romantische genre.

  ‘De gevangen bruid’ is een met vaart geschreven en bij tijd en wijle spannende historische roman over een gevaarlijke opdracht waarin geheimen, intrige, schuldgevoelens en (elkaar en God leren) vertrouwen een rol spelen. Een aanrader voor liefhebbers van avontuurlijke verhalen!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.