# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

De grienduil

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2013
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Andries Korhof is de enige zoon van de baas van de houtzaagmolen “De Grienduil”. Het is zijn taak om balken uit het balkgat gereed te leggen om gezaagd te worden in de molen.
De eigenaar, de heer Van Valkenmade, beslist vaak dat er op zondag moet worden doorgewerkt. Dat is vader Korhof tot groot verdriet, maar hij durft er tegenover zijn baas niet mee voor de dag te komen.

Andries wordt door een jaloerse leeftijdgenoot verraden bij het stropen. Op heterdaad betrapt, moet hij zijn geweer inleveren en zijn vader betaalt de boete voor hem.
De verhouding met zijn vader wordt zo slecht dat hij naar Amsterdam vertrekt om in de havens te gaan werken in de houthandel. Daar krijgt hij een goede vriend die hem buitenlandse talen leert. Hij wordt bevorderd als onderbaas.
De schipper van “De Maasstroom”, de vader van zijn vriend Rolf, maant hem evenwel naar huis terug te keren en maakt hem duidelijk dat zijn vader altijd het goede met hem heeft voorgehad.
Andries weigert om op het voorstel van de heer Van Valkenmade in te gaan om zijn ziekelijke zoon Hugo in het buitenland te begeleiden. Wanneer deze echter belooft zijn vader niet meer op zondag te laten werken en hem als boekhouder in dienst wil nemen, besluit Andries terug te keren als een verloren zoon naar zijn vader. Het wordt een ontroerend weerzien.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “De grienduil”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.