# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(5 recensies)

De kamer met de gesloten deur

Jamie Jo Wright

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 10 november 2020
Jaar: 2020
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

“De kamer met de gesloten deur’ van Jamie Jo Wright is perfect voor liefhebbers van spannende romans en detectives.

1946. Imogene Grayson werkt in een beautysalon en droomt ervan om naar Hollywood te vertrekken. Maar wanneer ze het lichaam van haar zus op zolder vindt, staat haar leven op de kop. Ze is vastbesloten de politie te helpen om de dader te vinden, maar haar bemoeienis met de zaak wordt niet gewaardeerd. Langzaam maar zeker raakt het onderzoek in de vergetelheid…

Heden. Aggie Dunkirk trekt tijdelijk in bij haar excentrieke grootmoeder en vindt een baan als secretaresse bij een begraafplaats, waar ze samen moet werken met een raadselachtige, maar ook aantrekkelijke, archeoloog. Hier ontdekken ze een misdaad die sommigen koste wat kost verborgen willen houden. Zelfs als dat betekent dat Aggie uit de weg moet worden geruimd.

5 recensies/beoordelingen van De kamer met de gesloten deur

 1. Dineke

  Dineke

 2. M.2024

  Myrthe023

 3. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  1946, Mill Creek, Wisconsin. Imogene Grayson werkt in een schoonheidssalon en heeft grootse idealen. Maar wanneer ze haar zusje vermoord op zolder vindt, stort haar wereld in. Vastbesloten te achterhalen wie Hazel van het leven heeft beroofd, bijt Imogene zich vast in haar eigen onderzoek, dat haar niet door iedereen in dank wordt afgenomen. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de kans echter steeds kleiner dat de dader ooit zal worden gevonden.

  Heden. Makelaar Aggie Dunkirk is ontslagen en besluit in te gaan op de brief van haar eigenaardige ‘Mumsie’ die aangeeft dat ze hulp nodig heeft. Aggie vindt een baan als secretaresse op de plaatselijke begraafplaats waar ze assistentie krijgt van een ondoorgrondelijke archeoloog. Vanaf haar aankomst in Mill Creek stapelen vreemde, verontrustende gebeurtenissen zich op en voor Aggie het goed en wel doorheeft raakt ze verzeild in een situatie die steeds grimmiger wordt.

  De vondst van een skelet, een oud poppenhuis waarin een moord in scène is gezet en lugubere pakketjes: zaken waar Aggie mee te maken krijgt zodra ze bij haar oma is ingetrokken. Met deze en andere ingrediënten heeft Jaime Jo Wright een spannende roman weten te creëren die je volledig in zijn greep houdt.

  Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het gezichtspunt van Imogene en Aggie. Als mede-detective graaf je, na een enigszins onduidelijk begin, mee in het verleden om de waarheid boven tafel te krijgen wie 70 jaar geleden Hazel heeft vermoord. De plotwendingen zijn verrassend en de personages sterk en interessant.

  Naast het onderzoek neemt rouw ook een grote plaats in het verhaal in. De schrijfster verwoordt hoe allesoverheersend verdriet kan zijn, hoe verwoestend de pijn om het gemis en dat het belangrijk is om te rouwen. Tegelijk is er de hoopvolle boodschap dat er Iemand is Die de gapende leegte op kan vullen. Dit thema vond ik echt van toegevoegde waarde.

  ‘De kamer met de gesloten deur’ – dat uitstekend is vertaald! – is een boeiende detective over gerechtigheid en rouwverwerking met thrillerachtige elementen. Een boek doortrokken van mysterie en geheimen dat de lezer tot het laatst aan toe in spanning houdt!

 4. TillyLeest

  TillyLeest

  Jamie Jo Wright heeft al meerdere boeken op haar naam staan en prijzen als de Inspy Award. De kamer met de gesloten deur is het eerste boek in de Nederlandse vertaling.

  1946: Imogene heeft een heerlijk leven. Aan uiterlijkheden en aandacht heeft ze geen gebrek. Haar levenslust wordt getemperd bij de ontdekking van het vermoorde lichaam van haar zusje. Ze kan het niet loslaten en gaat op eigen onderzoek uit. Dat wordt door de moordenaar niet in dank afgenomen. Kan ze haar vriendschappen wel vertouwen of haar eigen broers?

  Heden: De onafhankelijke Aggie komt als ontslagen makelaar naar de woonplaats van haar oma die haar nodig heeft na een val. Ze neemt een baantje aan om de administratie van de plaatselijke begraafplaats te doen. Wat een eenvoudige klus moet zijn wordt erg ingewikkeld als ze wordt tegengewerkt. En wat moet ze met die knappe archeoloog?

  De verhaallijnen zijn duidelijk gescheiden en nodigen uit om verder en verder te lezen. De schrijfster maakt gebruik van een luchtige en humorvolle schrijfstijl. Tegelijkertijd schetst ze een scherp beeld van het naoorlogse leed en de rouw na verlies van een dierbare.
  Het verhaal heeft een rustige spanningsopbouw die in een prachtige boog naar het einde toe loopt. Na het plot is er tijd voor een rustige afwerking.
  Ook de geloofsvragen die het rouwen oproepen komen op een gedoseerde manier aan bod, zonder antwoorden uit te kauwen. Het geeft het geheel een ontspannen leeservaring zonder slap of saai te worden.
  Hopelijk verschijnen er meer boeken in het Nederlands.

  Leeservaring in het kort
  De mix van luchtigheid, mysterie en geloofsvragen leest prettig weg. De twee verhaallijnen wil je het liefst tegelijkertijd lezen zodat je het raadsel op kunt lossen. Tel er een goed geheimgehouden plot bij op en je hoopt dat de andere boeken ook vertaald worden.

 5. AB

  AB

  Boeiend, mysterieus verhaal. Welke geheimen liggen er in het verleden, welke pijn komt er boven? Wat gebeurt er met iemand die een zwaar geheim met zich meedraagt wat eigenlijk te zwaar is om alleen te dragen? En hoe ga je dan om met de waarheid? In een zoektocht naar het verleden worden er steeds meer puzzelstukjes gelegd. Dit boek heeft spannende gedeelten, al zou ik het geen thriller noemen. Wel blijf je geboeid tot het einde, het slot is verrassend.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.