# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

De korenbloem

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2014
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Bartel Gerold, de trotse molenaar op de korenmolen ‘De Korenbloem’, moet zijn zoon Bastiaan en zijn vrouw verliezen. Teleurgesteld en verbitterd over dit gemis blijft hij achter met zijn beide knappe dochters, Pieternel en Anne Marie.

Ondanks zijn trouwe knecht, Gerrit Lamer, kan hij het werk op de molen niet alleen aan. Op aanraden van Dolf Ringman, de zoon van een schipper, neemt Bartel Nard van Hillege in dienst.

Deze molenaarszoon staat alleen op de wereld en zocht ander werk, omdat hij op ‘De Windvang’ overbodig geworden was. Bartel heeft er echter grote moeite mee dat hij iemand de plaats van Bastiaan moet laten innemen. Het ergert Bartel bovendien dat zijn dochters veel te amicaal met Nard van Hillege omgaan.

Wanneer hij ontdekt dat Pieternel in het geheim omgang heeft met Dolf Ringman verbiedt hij dat. Zijn trouwe knecht Nard stuurt hij weg, wanneer blijkt dat Anne Marie nauw contact met hem onderhoudt. Het lukt de trotse molenaar echter niet zijn knappe dochters aan rijke jongens van zijn stand uit te huwelijken. Zij blijven ongetrouwd, maar nemen met genoegen later een zoon van Nard als eerste molenaarsknecht in dienst op ‘De Korenbloem’. Zo blijkt dat ze hun oude liefde niet vergeten zijn.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “De korenbloem”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.