# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

De krijger

Francine Rivers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 30 juni 2007
Jaar: 2007
Uitgever: Kok
Categorie:

Beschrijving

‘De krijger’ van Francine Rivers is het tweede deel in een serie over mannen in de Bijbel die een belangrijke plaats innamen in de geschiedenis van Israël. Getrouw aan de feiten zoals die in de Bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster mannen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze.
In ‘De krijger’ ontmoeten we Kaleb. Hij wordt met 12 anderen erop uit gestuurd om het land Kanaän te verkennen. Mozes wil weten wat het voor land is. Als de verspieders terugkeren, zijn ze bang geworden en raden een inval af. Allemaal, behalve Jozua en Kaleb. Zij proberen het volk te overtuigen dat met de hulp van God alles mogelijk is. het volk, opgestookt door de bange verspieders, komt in opstand tegen God en Mozes. Ze proberen Jozua en Kaleb te doden.
Achter in het boek is een bijbelstudie met gespreksvragen opgenomen.
Andere delen in deze serie zijn: De priester – het verhaal van Aäron; De prins – het verhaal van Jonathan; De profeet – het verhaal van Amos, de boer uit Tekoa; De schrijver – het verhaal van Silas, de reisgenoot van Paulus.
close

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief met boekentips.

2 recensies/beoordelingen van De krijger

  1. Janneke Hartmann-van der Hoeven

    Janneke Hartmann-van der Hoeven

  2. Yvonne8

    Yvonne8

    I.t.t. het verhaal van Aaron (de Priester, dl I) greep het verhaal van Kaleb me veel meer aan. Ik werd meegezogen in het leven van Kaleb en zijn worsteling om als enige van zijn niet-direct-Joodse familie (verwantschap via Esau) toch God te willen volgen. Eenmaal ‘behorend’ tot het volk van Israel bezorgt het hem oneindig veel verdriet dat het volk zo halsstarrig is en telkens vergeet hoe God voor hen zorgt en hen redt. Ook eenmaal in het Beloofde Land ziet hij hoe snel het vuur voor God is gedoofd. Confronterend, omdat je ook in je eigen leven, in je omgeving, je gemeente, je land merkt dat we altijd weer op eigen kracht proberen te leven en vergeten wat God voor ons deed / doet. Maar God heeft het laatste woord en via een ongekende weg (voor Kaleb, en vaak ook voor ons) volvoert Hij zijn plan.

Voeg een recensie of beoordeling toe