# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De lady in de toren

Laura Frantz

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 11 mei 2023
Jaar: 2023
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een spannende historische roman die zich afspeelt in het Schotland van de achttiende eeuw.

In ‘De lady in de toren’ van Laura Frantz moet lady Blythe Henly plotseling vluchten wanneer haar vader wordt uitgeroepen tot vijand van de kroon. Ze komt als onderduiker terecht in de toren van Wedderburn Castle in Schotland. Maar in een huis met zeven zonen en vele bedienden blijft haar aanwezigheid niet lang geheim.

Vlak nadat Everard Hume zijn vader heeft verloren, staat lady Blythe voor zijn poort. Hij heeft al genoeg problemen met een broer die zich in gevaarlijke politieke bochten wringt, een kasteel dat hij moet onderhouden, en een heel jong broertje dat sturing nodig heeft na het overlijden van hun vader. Het zou voor iedereen beter zijn als de lady het kasteel zo snel mogelijk weer verlaat.

Lady Blythe bevindt zich al snel in het midden van wervelwind van intrige, ambitie en snel wisselende bondgenootschappen. Wie kan ze vertrouwen?

1 recensie/beoordeling van De lady in de toren

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Begin 18e eeuw was een roerige tijd in het Verenigd Koninkrijk. De protestantse Hannoveraanse George I besteeg in 1714 de Engelse troon. De katholieke koning Jacobus II was jaren eerder verstoten. Zijn zoon, die in Frankrijk verbleef, wilde de troon heroveren, met steun van de Jacobieten die het oorspronkelijke koningshuis Stuart trouw bleven. In 1715 werd een opstand realiteit.

  Laura Frantz heeft historische feiten en gebeurtenissen vakkundig met fictieve elementen weten samen te voegen tot een boeiend geheel. De vele details en beschrijvingen maken het begin van het verhaal wat breeksprakig, waardoor het even duurt voordat het je weet te pakken; toch is deze uiteenzetting – tot op zekere hoogte – nodig om de verhaallijn goed te kunnen volgen.

  Verschillen in geloofsleer/-beleving en op politiek gebied spelen een centrale rol en laten de spanning stijgen. De uitgediepte personages zijn interessant en de fraai afgeschilderde ruige Schotse Laaglangen maken de sfeer compleet.

  ‘De lady in de toren’ is een intrigerende Schotse roman over een woelig stukje geschiedenis waarin vijandschap, loyaliteit, (ver)trouw(en) en liefde de boventoon voeren. Een enerverend avontuur!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.090 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.