# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De pioniersdochter

Laura Frantz

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2012
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

Het is 1777. In Amerika veroveren pioniers uit Europa steeds meer terrein. Lael Click groeit op in het ruige landschap van Kentucky in de nederzetting die haar vader heeft opgericht. De verstandhouding tussen de pioniers en de indianen in het gebied is gebaseerd op een wankel evenwicht.

Eén Shawnee-indiaan, Captain Jack, lijkt meer dan gewone belangstelling voor de blonde pioniersdochter te hebben. Als haar vader op jacht gaat, verruilen Lael, haar moeder en broertje hun boerderij voor de veiligheid van het fort. Lael voelt zich daar erg opgesloten en trekt het liefst met haar paard de
wildernis in. Bij elke tocht begeeft ze zich verder bij het fort vandaan, tot ze overmoedig wordt en het grondgebied van de indianen betreedt. Haar vader weet ternauwernood een huwelijk met Captain Jack te voorkomen, maar Lael moet wel een stuk van haar blonde haar afstaan. Niet veel later gaat Lael een opleiding volgen in de stad, maar als ze terugkeert loopt ze opnieuw de knappe indiaan tegen het lijf. Weet hij nu haar hart te veroveren of kiest ze toch voor de Ierse dokter die in de nederzetting is komen wonen?

1 recensie/beoordeling van De pioniersdochter

  1. Laura

    Dit boek heeft me verrast en ik weet eigenlijk nog steeds niet helemaal hoe het nou zit. De schrijfster vertelt een bijzonder verhaal. In deze review zal ik niet ingaan op het verhaal (spoiler) maar er blijven veel zaken liggen. Dingen waar de lezer geen antwoord op krijgt. Maar juist deze ‘open eindjes’ maken dit boek de moeite waard! Lang nadat ik hem uit had zat het verhaal nog in mijn gedachten, want hoe zat het nou echt met haar vader en met die Shawnee? Heerlijk boek! Vlotte schrijfstijl.
    Aanrader!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.