# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

De pruimenboom

Ellen Marie Wiseman

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

Voor de liefhebbers van Jenna Blum en Sarah McCoy: ‘De pruimenboom’ van Ellen Marie Wiseman is een meesterlijk geschreven verhaal over de veerkracht van mensen en liefde die alles doorstaat, tegen de achtergrond van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

“”Bloei waar je geplant bent””, zei haar oma altijd tegen haar. Maar de 17-jarige Christine Bolz weet dat er een hele wereld op haar wacht buiten het Duitse dorpje waar ze is opgegroeid. Een wereld die ze al heeft leren kennen door muziek, boeken en door Isaac Bauerman, de zoon van de welgestelde Joodse familie voor wie ze werkt. De toekomstdromen van Christine en Isaac worden echter wreed verstoord door de opkomst van het regime van Hitler. Een nieuwe wet verbiedt Christine voor Joden te werken… en om een relatie met een Jood te hebben. In haar verzet haalt ze zich de woede van de Gestapo en de verschrikkingen van een concentratiekamp op de hals.

“”Een must read voor liefhebbers van romans over de Tweede Wereldoorlog – en verder voor iedereen die houdt van een verhaal dat je in vervoering brengt.’ – Jenna Blum, auteur van ‘Het familieportret’

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “De pruimenboom”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.