# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

De rand van de wereld

Andrew J. Graff

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 11 januari 2022
Jaar: 2022

Beschrijving

Op een zomeravond kan de tienjarige Fisher het niet langer aanzien dat zijn beste vriendje door zijn eigen vader mishandeld wordt. Hij schier te hulp – maar dat loopt helemaal fout af. De twee jongens denken dat ze een moord hebben begaan en vluchten de ruige Northwoods van Wisconsin in. De volwassenen die hen proberen te vinden en te beschermen zetten alles op alles om hen op tijd te bereiken.

Een tijdloos verhaal over verlies, hoop en avontuur dat als de rivier zelf door het zintuigelijk geportretteerde landschap van de Upper Midwest stroomt.

3 recensies/beoordelingen van De rand van de wereld

 1. Marita

  Marita

  Een wanhoopsdaad van twee jonge jongens vormt de start van dit boek. Vanaf de eerste bladzijde sta je naast de jongens en voel je met ze mee, maar tegelijkertijd krijg je als lezer meer details te weten van de buitenwereld via andere personages. De verhaallijnen vullen prettig elkaar aan en geven een beeld van het leven in een minuscuul dorpje in Winconsin, maar ook van de grootse, indrukwekkende en regelmatig angstaanjagende natuur waarin de jongens proberen te overleven. Zeker voor survivalliefhebbers is dit een meeslepend verhaal.

 2. TillyLeest

  TillyLeest

  Een niet alledaags verhaal over twee jonge vrienden van rond de tien jaar.
  Door een heftige gebeurtenis besluiten de twee jongens op de vlucht te slaan voor de sherrif en naar Fish’ vader te gaan. Dwars door het bos, over de rivier. Geen weg te zwaar en geen obstakel te moeilijk.

  Naar je jongens wordt gezocht door meerdere mensen. Opa, de sherrif en het koffie meisje.
  Allemaal torsen ze een zware last van het verleden mee.

  In deze roadtrio, want zo kun je het wel noemen ondanks de afstand, komen verschillende types zichzelf tegen en vechten ze voor een betere zelf.

  Wat je meelaat slepen is de afwisseling van perspectieven. De setting in het bos met jonge jongens in de hoofdrol. Een verhaal wat even anders is dan de gangbare verhalen.
  Jammer wel dat deze jongens over vaardigheden en denkvermogen beschikken die niet echt bij hun leeftijd past.

  Desalniettemin zeker een verhaal om te lezen en te genieten van een afgelegen plek met bijzondere bewoners.

 3. Boektuin

  Boektuin

  Twee bijzondere vrienden, Bread en Fish, brengen veel tijd door op de boerderij van Teddy, Fish zijn opa. Op een dag verandert echter alles en in korte tijd worden ze erg groot. Ze werken zich in de problemen en denken dat ze een moord hebben gepleegd. Ze hebben een plan en vluchten vol doorzettingsvermogen de ruige natuur in. De volwassenen gaan natuurlijk achter de jongens aan en ook zij hebben een zware tijd in de natuur.

  ‘Iets in zijn binnenste, iets helders en gevaarlijks en luciferachtigs, liet hem stilstaan op die weg.’

  Het boek start heftig en trekt je direct in het verhaal. We lezen vanuit Bread en Fish, maar ook twee andere tijdlijnen waarin onder andere Fish zijn opa en moeder voorkomen. De jongens blijken enorm inventief en moedig.
  Enerzijds geeft dit mij het gevoel als bij buitenspelen vroeger en we droomden over dit soort wilde avonturen en voelt het ruig, stoer en dromerig aan, anderzijds vol hoop, emotie en is het een zintuigelijke ervaring.

  Een avontuurlijk verhaal midden in de prachtige natuur dat beeldend geschreven is en je gemakkelijk meevoert door de bossen en over rivieren, dat belangrijke thema’s belicht. Over hoop, vrijheid, verlies, vriendschap, kracht en moed. Echt een must-read.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.