# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

De ring van de suikerbaron

Lorri Dudley

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 6 juli 2023
Jaar: 2023
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een tropische Regency roman vol hartstocht en spanning.

‘De ring van de suikerbaron’ van Lorri Dudley is het derde deel in de Caribische eilandenserie. Als weesmeisje is Hannah Rose Barrington van jongs af aan gedwongen om op eigen benen te staan. Haar voogd is een dronkaard zonder ruggengraat die leeft op haar vaders erfenis. Als ze op een dag schipbreukelingen uit het water helpt, voelt ze zich aangetrokken tot een van de gestrande mannen.

Studeren is nooit Bradlee Granville’s sterkste kant geweest. Hij hoopt af te kunnen studeren door indruk te maken op zijn professoren door zijn gedocumenteerde reizen. Maar als zijn schip op een dag strandt aan de kust van de Caribische eilanden, is zowel zijn rit naar Engeland als zijn journaal ver te zoeken.

Hoe beter Hannah en Bradlee elkaar leren kennen, hoe meer hun bewondering voor elkaar groeit. Maar als schuldeisers bij Hannah op de stoep staan, wordt hun prille liefde op de proef gesteld.

3 recensies/beoordelingen van De ring van de suikerbaron

 1. M.2024

  M.2024

 2. Eline

  Eline

 3. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Lorri Dudley neemt je in deze roman opnieuw mee naar Nevis. De prachtige flora en fauna van het eiland komen in dit derde deel van de serie ‘De Caribische eilanden’ meer aan de orde, evenals de etiquetteregels die begin 19e eeuw (in Engeland) gebruikelijk waren. Lezers die al kennis hebben gemaakt met de eerdere twee delen zullen enkele personages herkennen, hoewel het boek op zichzelf staat.

  Er gebeurt veel en dat maakt dat het verhaal over het geheel genomen onderhoudend is, hoewel het middenstuk wat mij betreft ingekort had mogen worden, want dat is behoorlijk uitgesponnen. De personages vond ik helaas wat matig en soms ietwat gekunsteld overkomen. Daarentegen zijn er ook zeker pluspunten te noemen. Het is mooi om te zien hoe met moeilijkheden in het leven wordt omgegaan en de onderwerpen ‘talenten’, ‘familie’ en ‘waar hoor ik thuis’ zijn aansprekend. Daarbij wijst de schrijfster erop dat we Gods geliefde kinderen zijn en dat is bemoedigend en troostvol.

  ‘De ring van de suikerbaron’ is een aangename en hoopvolle historische roman over moed, doorzettingsvermogen en liefde die sociale klassen overstijgt. Een prettige metgezel om een tijdje mee te verpozen.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.105 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.