# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(5 recensies)

De rollen omgedraaid

Jennifer Delamere

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

Gedwongen om alles wat haar lief is achter te laten, gaat een jonge vrouw op zoek naar een nieuw begin in een stad vol kansen – en gevaar
Londen, 1879. Wanneer Rosalyn Bernay na een reeks onvoorziene gebeurtenissen alleen en berooid achterblijft, grijpt ze het aanbod van een betrekking achter de schermen van een theater met beide handen aan. Als liefhebber van zang en muziek voelt ze zich er onmiddellijk thuis en het duurt niet lang of diep vanbinnen ontbrandt het verlangen om op een dag zelf op het podium te staan. Maar tegelijk werpt de dreiging uit haar verleden schaduwen over haar droom.

Na een verwonding aan zijn hand verlaat Nate Morgan noodgedwongen zijn regiment in Indië en keert terug naar Londen; de plek met de vele bittere herinneringen. Hij stemt toe om tijdelijk het baantje van zijn broer, die door een gebroken been aan huis is gebonden, over te nemen en gaat aan de slag als toneelknecht bij de voorstelling HMS Pinafore. Maar ondanks dat hij het er naar zijn zin heeft, telt Nate de dagen af tot hij zich weer bij zijn regiment kan voegen.

Zowel Rosalyn als Nate zet alles op alles om het verleden achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen, en niet zonder uitwerking, want al snel worden de rollen omgedraaid…

De rollen omgedraaid is het eerste deel van de serie Een nieuw begin die zich afspeelt in het Engeland van eind negentiende eeuw, en waarin de drie zussen, Rosalyn, Julia en Cara, elk afzonderlijk naar Londen vertrekken, in de hoop er een nieuw leven op te bouwen.

5 recensies/beoordelingen van De rollen omgedraaid

 1. M.2024

  Myrthe023

 2. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  1879, Engeland. Vanwege een onverkwikkelijke situatie verlaat Rosalyn Bernay in stilte het landgoed van haar werkgeefster. Ze besluit naar haar zus in Bristol te gaan, maar ze belandt ongewild in Londen waar een hachelijke gebeurtenis ervoor zorgt dat ze al haar geld en bezittingen verliest. Wanneer ze een baan krijgt aangeboden in een theater, neemt ze die met grote dankbaarheid aan. Ze geniet enorm van de zang- en acteerkunsten van de toneelspelers en algauw verlangt ze ernaar ooit zelf op de planken te staan. Toch lijkt in deze stad het gevaar niet geweken.

  Om zijn hand goed te laten genezen, heeft soldaat Nate Moran geen andere keuze dan terug te keren naar Londen; de plaats die hij het liefst mijdt. Gedurende zijn herstelperiode neemt hij tijdelijk het theaterwerk van zijn broer over die gewond thuis zit. Zo gauw hij weer in topvorm is, zal hij opnieuw naar Indië vertrekken en de weken kunnen hem niet snel genoeg gaan.

  In het theater kruisen de wegen van Rosalyn en Nate elkaar en ze raken bevriend. Beiden zullen het verleden onder ogen moeten zien voordat ze zich op de toekomst kunnen richten.

  In dit eerste deel van de serie ‘Een nieuw begin’ – waarin de drie zussen Rosalyn, Julia en Cara elk hun weg in het leven proberen te vinden – staat de oudste zus Rosalyn centraal. Ze heeft een zachtaardig karakter, maar haar naïviteit brengt haar soms in moeilijkheden. Het is mooi om te zien hoe ze gaandeweg groeit in assertiviteit.

  Als lezer krijg je een blik gegund in een 19e-eeuws Londens theater en het is leuk om het reilen en zeilen vanbinnen te aanschouwen: van decorbouw en de juiste belichting tot het repeteren en de optredens. Het verhaal speelt zich af tijdens de werkelijke opvoeringen van het stuk ‘HMS Pinafore’. Diverse personages in het boek hebben echt bestaan en er zijn tevens enkele historische feiten toegevoegd. Dit alles verlevendigt de geschiedenis.

  Het verhaal vond ik helaas niet zo aansprekend geschreven. Daarnaast werd het einde nogal snel afgerond en had er wat mij betreft iets meer diepgang mogen zijn. Niettemin is ‘De rollen omgedraaid’ een toegankelijke roman over dromen najagen, vergeving en Gods voorzienigheid die een inkijkje biedt in het Victoriaanse Engeland.

 3. mariannedepanne

  mariannedepanne

 4. M

  M

 5. Gonny

  Pracht verhaal. Het boek in een adem uitgelezen.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.092 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.