# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

De sterren boven Bagdad

Gina Wilkinson

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 28 april 2021
Jaar: 2021
Categoriën:

Beschrijving

De sterren boven Bagdad van Gina Wilkinson is een roman vol spanning en drama over twee Iraakse vrouwen en een Australische ambassadeursvrouw ten tijde van het regime van Saddam Hussein, voor de liefhebbers van De bijenhouder van Aleppo.

Als kinderen waren dorpsmeisje Huda en Rania, dochter van de sjeik, hartsvriendinnen. Nu is Huda secretaresse op de ambassade van Australië. De geheime politie dwingt haar om een vriendschap te sluiten met ambassadeursvrouw Ally. Angst en dreiging nemen steeds meer toe in Bagdad, waar de levenspaden van Huda, Rania en Ally elkaar kruisen. De drie vrouwen beseffen: als ze zichzelf en hun kinderen in veiligheid willen brengen, moeten ze grote risico’s nemen en elkaar blindelings vertrouwen. Welke offers zijn ze bereid te brengen om hun geliefden te beschermen?

3 recensies/beoordelingen van De sterren boven Bagdad

 1. Yvonne8

  Yvonne8

  Indringend inkijkje in het leven van Irakese burgers ten tijde van het Saddam-regime. Een leven getekend door druk van de geheime politie die alles weet en volgt. Zo dwingt de geheime politie Huda om informatie te delen over Ally, de ambassadeursvrouw van de Australische ambassadeur. Uiteindelijk staat de toekomst van Huda’s zoon op het spel en ook het leven van de dochter van haar vroegere hartsvriendin Rania wordt bedreigd. Het verhaal zet je aan het denken over hoe te leven onder zoveel druk en in hoeverre je bereid bent mee te bewegen met een fout regime, of je bereid bent anderen te verraden als je geliefden slachtoffer dreigen te worden. Onmogelijke keuzes!
  Er zitten verschillende lijnen/thema’s (verleden Rania en Huda, verleden van Ally’s moeder, wraak van Huda, vriendschappen versus opoffering) in het boek die allemaal een boek op zich zouden kunnen zijn. Door deze verschillende thema’s allemaal te verwerken, komt de hoofdlijn (welke offers ben je bereid te brengen) mijns inziens niet helemaal tot z’n recht.

 2. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

 3. AB

  AB

  Indrukwekkend verhaal! Je proeft de grimmige sfeer in Bagdad, het voelt als een zware deken die over je heen valt, terwijl je leest. De spionnen die overal aanwezig zijn, de kans dat je afgeluisterd wordt. De dictatuur die alles uitademt. De 3 vrouwen hebben zo veel meegemaakt en zijn beschadigd door diverse gebeurtenissen. Toch vinden ze elkaar in een wanhopige zoektocht om hun kinderen het land uit te krijgen, voordat het te laat is. Origineel thema, aangrijpend verhaal!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.