# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De toonbank

Ella Marjon

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2012
Uitgever: Novapres
Categorie:

Beschrijving

De Toonbank is een bijzonder verhaal over gewone mensen. Een eerbetoon aan vele generaties die lange werkdagen maakten en zich alles ontzegden voor hun eigen zaak. Wat ze ook over de toonbank verkochten, ze deden het met toewijding en passie.

Maak kennis met Douwe en Hanneke. Twee jonge mensen met idealen. Ze trouwen, krijgen kinderen en pakken de kansen die zich voordoen in hun ondernemende leven. Gestaag bouwend aan hun toekomst krijgen zij als kleine winkeliers te maken met tegenslagen die een bepaald patroon lijken te hebben. Alsof er een hogere wereld achter zit. Wat wil die hogere werkelijkheid hun duidelijk maken?

Dan is er opeens een lot uit de loterij. Een jong meisje dient zich aan:
Dina. Zij is de ideale kinderoppas. Totdat zij op een dag zo maar is verdwenen. ‘Naar de hemel’, volgens een van de kinderen. Hanneke bewaart deze woorden in haar hart. Later krijgen ze betekenis. Wordt een leven lang hard werken beloond? Of eindigt het verhaal van Douwe en Hanneke in een wel heel erg tragische neergang, bijna symbolisch voor het teloorgaan van de kleine zelfstandige tegenover het grootwinkelbedrijf?

1 recensie/beoordeling van De toonbank

  1. S.I. Lemstra-Snieder

    Ik heb dit boek in een adem uitgelezen ja, af en toe even weggelegd om te verwerken wat ik herb gelezen. Het boek is erg realistisch en zet jer aan tot nadenken. Prachtig zoals het geloof en vertrouwen als een rode draad door het leven van Hanneke ern Douwe loopt en ook een heleboel herkenbare details . ik hrb er erg van genoten.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.