# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

De verborgen kinderen

Elizabeth Byler Younts

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 11 augustus 2020
Jaar: 2020
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Elizabeth Byler Younts schetst in ‘De verborgen kinderen’ een aangrijpend beeld van de psychiatrie in Pennsylvania, 1937. De veertienjarige Brighton kent alleen het leven binnen de grauwe muren van gesticht Riverside. Hier wordt ze opgevoed en onderwezen door verpleegster Joann. Brighton weet niet dat Joann geheimen bewaart die een sleutel vormen tot haar verborgen verleden. Een verleden dat Brighton vasthoudt in het sombere Riverside.

Brightons enige vriend en lotgenoot is de albinojongen Angel. Samen besluiten ze te ontsnappen. Maar weglopen is één ding, voorbereid zijn op de buitenwereld is iets heel anders. Zonder geboorteakte en geld zijn ze overgeleverd aan de genade van vreemdelingen, die niet altijd het beste met hen voor hebben…

“De verborgen kinderen’ is een hartverscheurende historische roman over de kracht van vriendschap en de schoonheid die schuilt in de grote en bedreigende buitenwereld.

“”De verborgen kinderen” fascineert van begin tot eind.’ -Susan Meissner, auteur van o.a. “Het laatste jaar van de oorlog’

4 recensies/beoordelingen van De verborgen kinderen

 1. M.2024

  Myrthe023

 2. Ineke Verbakel

  Ineke Verbakel

 3. doriene78

  doriene78

  Indrukwekkend uniek verhaal dat je bijblijft en niet gauw weglegt als je eenmaal begint met lezen….mooie onverwachte wendingen….

 4. TillyLeest

  TillyLeest

  Elizabeth Byler Younts is de schrijfster van dit boek. Ze schreef eerder een trilogie over de Amish. Een wereld waarin ze als klein meisje heeft geleeft maar niet meer woont.

  In De verborgen kinderen maken we kennis met Brighton. Het is 1937 en ze woont met haar moeder in Riverside, een gesticht voor mensen met een afwijking. Ze is er geboren en brengt er haar jeugd door tussen alle vrouwen die veel zorg nodig hebben. De meeste van hen hebben net als haar moeder een psychische aandoening. De artsen geven hen therapie zoals stoombaden en dwangbuizen.
  Brighton beweegt zich redelijk vrij door de gangen en de tuin. Ze ontmoet er Angel met wie ze vriendschap sluit. Samen groeien ze verder op onder het toeziend oog van zuster Joann. Naarmate de jaren verstrijken wordt de drang groter om de wijde wereld in te gaan. Wanneer ze zich hierin begeven blijkt deze minder vriendelijk dan gedacht.

  Jaren later krijgt Nell, een bejaarde dame, een filmdoosje op de post gestuurd. Dit geeft een draai aan haar leven die al het verleden terug brengt.

  Het verhaal begint in 1990 en verteld per hoofdstuk delen over het leven van Nell en in 1937 over Brighton. In prachtige zinnen en sprekende metaforen geeft de schrijfster een beeld van de jaren ’40 in een psychiatrisch ziekenhuis. Een wereld die we ons niet meer voor mogelijk houden, maar zeker een verleden kent.
  Bij momenten hapert het verhaal doordat de schrijfster graag het beeld van toen wil overbrengen.
  Een tweede groot onderwerp komt in het boek ter sprake die zich ook geleend had voor een tweede boek. Hierdoor blijft het verhaal soms aan het oppervlak.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.108 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.