# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De verstotene

Jolina Petersheim

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2014
Uitgever: Voorhoeve
Categorie:

Beschrijving

‘De verstotene’ is een aangrijpende roman over hypocrisie en vergeving in een gesloten religieuze gemeenschap.

Rachel Stoltzfus is tevreden met haar leven in een mennonietengemeenschap, totdat ze zwanger raakt en het mikpunt wordt van roddel en spot. Ze weigert schuld te belijden en verzwijgt de naam van de vader. Het gevolg is dat ze met de nek wordt aangekeken door de mensen van wie ze juist zoveel houdt. Als haar tweelingzus Leah maar niet herstelt van een bevalling, dwingt Rachels zwager, die haar daarvan de schuld geeft, Rachel om de gemeenschap te verlaten.

Jolina Petersheim heeft net als haar man een mennonitische achtergrond, maar maakt geen deel meer uit van de gemeenschap. Haar debuut ‘De verstotene’ is een moderne versie van de klassieker ‘The Scarlett Letter’ van Nathaniel Hawthorne.

1 recensie/beoordeling van De verstotene

  1. ElisabethB

    ElisabethB

    Het eerste boek van Jolina Peterheim is een moderne navertelling van The Scarlett Letter. De realistische gang van zaken, juist in een Mennontische gemeenschap, is mooi weergegeven. De verteltrant is mij echter wat te warrig en het verhaal blijft wat wat teveel aan de oppervlakte. De latere boeken heb ik met meer plezier gelezen.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.060 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.