# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

De visser van Nispenrode

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2012
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Arnold Stavenaar trekt in 1812 tegen de zin van zijn vader als vrijwilliger met het Franse leger van Napoleon mee naar Rusland. Net voor de Duitse grens maakt zijn legerafdeling kwartier in een dorpje. Wanneer sergeant Le Brun tegen de boer bij wie ze ingekwartierd zijn, onbarmhartig optreedt, springt Arnold voor de boer in de bres en daagt de sergeant tot een tweegevecht uit. Arnold komt als overwinnaar uit de strijd, maar moet vluchten als deserteur.
Job Mor, de visser op landgoed Nispenrode, ontfermt zich over de vluchteling. In plaats van Arnold te verstoppen, bedenkt Job een list, waardoor hij vermomd als de visser van Nispenrode bekend wordt in de omgeving. Arnold gedraagt zich ongewild echter te veel als iemand van hoge afkomst en blijkt ook de Duitse taal goed machtig te zijn. De freule van kasteel Nispenrode krijgt argwaan.
Het varen onder valse vlag komt op den duur uit en Arnold wordt gevangengenomen door zijn vroegere tegenstander. Maar dan komt de bevrijding …

Dit boek beschrijft op voortreffelijke wijze de onderdrukking van het Nederlandse volk door Napoleon. Ook aan de orde komen: Napoleons uitzichtloze tocht naar Rusland, zijn ontsnapping van het eilandje Elba, de hevige strijd van de Prins van Oranje bij Quatre Bras en Waterloo en de bevrijding van het Franse juk.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “De visser van Nispenrode”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.