# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

De vroedvrouw van Braintree

Jodi Daynard

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2018
Uitgever: Kok

Beschrijving

‘De vroedvrouw van Braintree’ van Jodi Daynard is het schitterende verhaal over een moedige jonge vrouw en haar zoektocht naar onafhankelijkheid en vriendschap tijdens de Amerikaanse Revolutie.

Op een donkere nacht in 1775 wordt Lizzie Boylston gewekt door het geluid van kanonnenvuur. Vanaf een heuvel ten zuiden van Boston ziet ze hoe Charlestown in vlammen opgaat gedurende een slag waarbij haar man zal omkomen.

Als nieuweling in een vreemde dorpsgemeenschap rouwt Lizzie in stilte, maar al snel vindt ze troost in de onverwachte vriendschap met Abigail Adams, de vrouw van John Adams, die later de tweede president van Amerika zal worden. Lizzie bouwt een uitstekende reputatie op als vroedvrouw en geniet van het zorgen voor de mensen die haar nodig hebben. Als twee langsreizende patriotten vergiftigd worden, wordt haar hervonden geluk ruw verstoord. Ze vermoedt een politiek complot met als doel het elimineren van Abigail en haar familie. Vastberaden om de waarheid boven tafel te halen, raakt Lizzie verwikkeld in een samenzwering die niet alleen haar eigen leven kan verwoesten, maar zelfs het nieuwe Amerika.

1 recensie/beoordeling van De vroedvrouw van Braintree

  1. Johanneke Visser

    Johanneke Visser

    Mooi boek. Het is een ik-verhaal alsof diegene het zelf zo heeft opgeschreven.
    Hierdoor is het erg mooi om te lezen maar ook soms wat rommelig, gaat van de hak op de tak. Even een aantal jaar verder in de tijd en hup weer terug
    Ook worden er ontzettend veel namen gebruikt waarvoor het soms niet helemaal duidelijk is hoe het in elkaar zit.

Voeg een recensie of beoordeling toe