# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

De wereld gedeeld door twee

Stephen Kiernan

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 13 april 2021
Jaar: 2021
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

De wereld gedeeld door twee van Stephan Kiernan is een historische roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog.

Van 1942 tot 1946 leiden de VS operatie Manhattan Project waarin wetenschappers in het diepste geheim werken aan het ontwikkelen van een atoombom. Op het levens- en liefdesverhaal van een van hen werd deze roman gebaseerd.

Briljant wiskundige Charlie Fish krijgt twijfels over de aard van zijn werk, maar zijn vrouw Brenda spoort hem aan vol te houden. Dan ontdekken Charlie en Brenda dat ze – zonder het te weten – hebben meegewerkt aan een gruwelijk wapen dat de wereld voorgoed verandert. Hun wereld stort in. Het trekt diepe sporen in hun relatie. Maar gaandeweg ontdekken Brenda en Charlie troost en hoop in de schoonheid van muziek.

2 recensies/beoordelingen van De wereld gedeeld door twee

 1. Lotte

  Lotte

  Een mooi boek,
  wat je ook leert wat de impact van onze daden kan zijn in het dagelijks leven.
  Charlie had ook niet geweten wat er zou gebeuren met datgene wat hij maakte en hoeveel levens het zou kosten. Ongemerkt schreef hij geschiedenis, geschiedenis waaraan hij niet wou meewerken.

 2. TillyLeest

  TillyLeest

  Wanneer Charlie een jonge wiskundige en Brenda een jonge organiste elkaar in haar moeders orgelwinkel ontmoeten ontstaat er een langzame romance.

  Stephan Kiernan heeft het verhaal geschreven dat zich afspeelt in de WOII. Het is halverwege de oorlog als we kennis maken met Charlie en Brenda. Twee jonge mensen die elkaar ontmoeten in de winkel met orgels van Brenda’s ouders. Charlie zoekt afleiding tussen de moeilijke boogberekeningen door. Terwijl Brenda zich concentreerd op het studeren voor het conservatorium is Charlie een tussenkomst.
  Langzaam groeit er een band tussen de twee jongeren en houden ze ondanks de weinige tijd en grote afstanden contact. Naarmate het verhaal vordert komt Charlie voor steeds grotere uitdagingen te staan waar hij meewerkt aan de totstandkoming van de atoombom.
  Ondertussen is Brenda opzoek naar een goede invulling van haar leven en een balans in haar relatie met Charlie.

  Hoewel het liefdesverhaal van Charlie en Brenda zeker interessant is, heeft dit een te grote plaats in het verhaal. Anders dan de achterflap doet vermoeden is het Charlie die aan de atoombom werkt terwijl Brenda een zijdelingse rol hierin speelt. Dit wekt de indruk dat je veel te lezen krijgt over de precieze ontwikkeling hiervan. Hoewel de lezer getrakteerd wordt op ingewikkelde berekeningen en technische details blijft de uitwerking ervan best oppervlakkig.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.