# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

De zoektocht

Wanda E. Brunstetter

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

Titus Fisher neemt nogal eens een verkeerde beslissing. Toen hij in Pennsylvania woonde, viel hij voor de verkeerde vrouw, die zijn hart brak. Na zijn verhuizing naar Kentucky lacht het leven hem weer toe. Hij vindt een nieuwe baan die hem veel voldoening geeft. Maar kiest hij ook voor de juiste vrouw? Suzanne Yoder is geen traditioneel Amish meisje. Ze doet haar best om te voldoen aan het ideaal van haar omgeving, maar haar interesses liggen elders. Is zij degene naar wie Titus zoekt?

2 recensies/beoordelingen van De zoektocht

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  In dit eerste deel van de Amish-serie ‘Het land van morgen’ maak je kennis met Titus Fisher. Hij is de jongste van een tweeling uit het tweede huwelijk van zijn ouders en spiegelt zich aan de ‘successen’ van zijn broer. Naast de pijn om het verlies van zijn vriendin, drijft ook zijn onzekerheid hem naar Kentucky; hij wil zelfstandiger worden en ontdekken wie hij werkelijk is en hij heeft het gevoel dit thuis bij zijn ouders in Pennsylvania niet te kunnen.

  Suzanne Yoder is anders dan andere jonge vrouwen binnen de gemeenschap. Ze is niet gefocust op trouwen en een gezin stichten, hoewel ze stiekem hoopt dat het haar ook ooit ten deel zal vallen. Dat ze als Amish-vrouw geniet van het bewerken van hout, vissen en dwalen door de bossen maakt haar tot een interessant personage.

  De wijze waarop de Amish leven wordt duidelijk weergegeven: de alledaagse bezigheden in en om het huis, de zang- en kerkbijeenkomsten, maar ook de kledingstijl en regels die gebruikelijk zijn komen aan bod. Het verhaal kabbelt grotendeels voort; er gebeurt vrij weinig en daarnaast is er niet echt diepgang. Toch is het wel een leuk (voorspelbaar) boek om te lezen, vooral vanwege de thema’s, de verbondenheid en de rust.

  ‘De zoektocht’ – een toepasselijke titel voor het (her)ontdekken van je talenten, jezelf en God – is een zeer toegankelijk geschreven en ongecompliceerde Amish-roman over zelfontplooiing, de groei naar volwassenheid en liefde dat met name fans van dit genre aan zal spreken.

 2. Nicole Burgers

  Het leven van de Amish intrigeert mij, dus ik besloot dit boek uit de bibliotheek te lenen.

  Het boek kabbelt rustig voort, en er komt weinig diepgang in het verhaal. Als er wel spannende momenten aanbreken, zijn deze van korte duur. De relaties die de hoofdpersoon heeft met de mensen om hem heen, zijn wel mooi beschreven, echter waren twee van de bijpersonages voor mij bijzonder vervelend, door hun drammerige manier van doen. Ik ben er nog niet uit of dit de schrijfster nou slecht maakt of heel erg goed.

  Al met al zou ik dit boek niet aanraden, maar als je houdt van een boek met een niet al te diepgaand verhaal, dan is dit boek misschien een optie.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.