# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

De zoon van schipper Holting

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Vriendschap
Jaar: 2013
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Jakob Holting, de zoon van schipper Holting, groeit samen met zijn zus Suze op in het ‘Witte Huis’ aan de zee. Maar hij moet al jong zijn moeder missen die hem de weg van zaligheid voorhield.

Schipper Holting hertrouwt met een ijdele, Belgische vrouw, die samen met haar zoon Charles ook intrek neemt in het ‘Witte Huis’. Na het vertrek van schipper Holting met ‘De Noordstar’ naar zee, geven de nieuwe bewoners zich over aan een bandeloos, zorgeloos leven vol dans en drank. Dit tot groot verdriet van Jakob en zijn zus Suze, die door Jans, de huishoudster, wordt verzorgd.

Jakob heeft zijn vader beloofd Charles met rust te laten. Maar dat wordt voor hem onmogelijk als deze zijn hond dood maakt en de pop van Suze, die ze van moeder kreeg, vernielt. Met een spa slaat hij Charles neer en vlucht de zee op met de gedachte een moord op zijn geweten te hebben.

Door een schoener wordt hij opgevist. Aan boord van het verwaarloosde schip heeft hij het moeilijk. Alleen met Sam, een neger die hem gered heeft, sluit hij vriendschap.

Als schipper Grai door een matroos verraderlijk overvallen wordt, slaagt Jakob erin een moord te voorkomen. Door het gevecht slaat de aanvaller overboord. Uit dankbaarheid belooft de schipper Jakob geen sterke drank meer te drinken.

Het leven aan boord wordt nu veel aangenamer. Maar voortdurend kwelt Jakob de gedachte nog, dat hij zijn thuis moet missen en als een misdadiger berecht zal worden. Op Java ontmoet hij onverwacht een oude bekende, waardoor er een wending ten goede komt.

 

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “De zoon van schipper Holting”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.