# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

De zussen van Sea View

Julie Klassen

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 12 januari 2023
Jaar: 2023
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

De zussen van Sea View is het eerste deel in de nieuwe serie van Julie Klassen. Na de dood van hun vader besluiten drie zussen hun huis aan de kust open te stellen als pension voor ouderen die zorg nodig hebben. Zo kunnen ze in het onderhoud van hun doodzieke moder voorzien.

Maar in plaats van vakantiegangers op leeftijd vinden aantrekkelijke jongeheren hun weg naar het pension en dus is er van rust aan zee geen sprake meer. De zussen worden heen en weer geslingerd tussen allerlei gevoelens van verlangen, plicht, weerzin, ambitie, onzekerheid en….liefde.

3 recensies/beoordelingen van De zussen van Sea View

 1. Mine

  Mine

 2. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Na haar succesvolle ‘Ivy Hill’-serie, is Julie Klassen nu aan een tweede reeks begonnen – ‘De kust van Devonshire’, waarvan dit het eerste deel is – over de zussen Summers. Maak kennis met de serieuze en verantwoordelijke Sarah; de joviale Emily, de schrijfster van de familie; de teruggetrokken Viola, met een hart van goud; en de zorgeloze en jongensachtige Georgiana, de jongste telg van het gezin. De mooie karakterschetsen geven hen elk een unieke eigenheid.

  Hoewel de familieleden allemaal een rol spelen in dit verhaal, is voornamelijk Viola de centrale figuur. Vanwege haar ‘gebrek’ zondert ze zich volledig af van vreemden, hetgeen door het heersende bijgeloof wordt versterkt. Een heimelijke daad van één van haar zussen verandert haar leven echter compleet.

  De genegenheid van de zussen voor elkaar is mooi om te zien en geeft het verhaal een gezellige, huiselijke sfeer. Het deed me tijdens het lezen – samen met de persoonlijkheden en interesses van de zussen, plagerijtjes en kleine onenigheden onderling – vaak denken aan ‘Little Women’ van Louisa May Alcott, wat voor mij als een weldaad voelde. Daarnaast zijn er ook leuke linkjes naar het oeuvre van Jane Austen.

  De gasten die Sea View met hun verblijf vereren, vormen tezamen een kleurig gezelschap. De interessante, eigenaardige en knappe logés zorgen voor leuke, komische en romantische scènes en brengen tegelijkertijd onderhoudende en aangename conversaties op gang. Gebruikelijke binnen- en buitenactiviteiten – zoals spelletjes, toneelstukjes, wandelingen, picknicks en (zee)baden – dragen bij aan het verlevendigen van het 19e-eeuwse Engeland.

  ‘De zussen van Sea View’ is een heerlijke Regency-roman met een vleugje mysterie over familie, hartzeer en liefde, die laat zien dat het niet gaat om uiterlijk vertoon, maar om innerlijke schoonheid. Dit prachtige en amusante boek doet reikhalzend uitzien naar het vervolg!

 3. M.2024

  Myrthe023

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.