# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Dietrich, mijn liefste

Amanda Barratt

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 7 april 2020
Jaar: 2019
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

“Dietrich, mijn liefste’ van Amanda Barratt: het waargebeurde verhaal van de onmogelijke liefde van de bekende theoloog en verzetsheld Dietrich Bonhoeffer.

In 1942 ontmoet Dietrich Bonhoeffer haar: Maria von Wedemeyer, de kleindochter van een goede vriendin. Hij heeft haar zien opgroeien, maar nu is ze opeens veranderd in een aantrekkelijke en gevatte jonge vrouw. Wat Dietrich en Maria allebei niet verwachten, gebeurt toch: er bloeit tussen hen een hartstochtelijke liefde op. Een liefde die door de oorlog geen toekomst heeft, die een groot risico in zich draagt, maar die desondanks niet is tegen te houden. “Dietrich, mijn liefste’ is een meeslepend, waargebeurd liefdesverhaal, gebaseerd op gedetailleerde research.

“Een uitzonderlijk verhaal, gebaseerd op gedegen research en prachtig verteld. Deze liefdesgeschiedenis is een verborgen schat die door Amanda weer tot leven wordt gewekt.’ – Laura Frantz, auteur van o.a. “Bruid in het maanlicht’

2 recensies/beoordelingen van Dietrich, mijn liefste

  1. Yvonne8

    Yvonne8

    Indringend inkijkje in het privé-/liefdesleven van Dietrich Bonhoeffer tijdens WOII. Zijn verzet (samen met zijn familie en nog een dierbare groep om hen heen) is, zoals hij het zelf ooit verwoorde ‘de spaak die je tussen de raderen van het onrecht steekt’. De hoop en kalmte die hij heeft en de toewijding aan anderen die hij toont, terwijl hij zijn dagen in onzekerheid in de gevangenis van Tegel slijt, zijn bewonderenswaardig. De moed en ook de stille hoop van Maria doen je eveneens verwonderd staan. Tijdens en na het lezen van dit boek heb ik meermalen gedacht: ‘Mocht mij ooit iets dergelijks overkomen, dan wens ik dat ik net zo sterk geworteld ben in Gods trouw en de hoop die Hij biedt voor de toekomst’. Uiteindelijk komen alle (schoon)zoons van Karl & Paula Bonhoeffer om door het naziregime.

  2. Janneke Hartmann-van der Hoeven

    Janneke Hartmann-van der Hoeven

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.108 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.