# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Dochter van Jesaja

Mesu Andrews

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2019
Uitgever: Kok
Categorie:

Beschrijving

Mesu Andrews schreef ‘Dochter van Jesaja’, een Bijbels-historische roman over een getraumatiseerd meisje die door de profeet Jesaja wordt geadopteerd in de tijd van Hizkia.

Nadat bijna hun hele familie voor hun ogen is vermoord, wordt het meisje Ishma samen met haar zus als buit meegevoerd naar Samaria door Israëlische soldaten. Als ze onverwacht worden vrijgelaten, komt ze terecht in het huishouden van de profeet Jesaja, die Ishma als zijn dochter aanneemt en haar een nieuwe naam geeft: Zibah, tot vreugde van de Heer. In haar nieuwe huis vindt Ishma haar vrolijke karakter weer terug en ze trekt de aandacht van prins Hizkia, een jongeman die vastbesloten is het koninkrijk dat zijn vader bijna heeft vernietigd, weer op te bouwen. Maar haar liefde voor hem brengt haar op een pad waarvan ze hoopte dat ze het voor altijd achter zich gelaten had.

4 recensies/beoordelingen van Dochter van Jesaja

 1. Ansje

  Ansje

  Prachtig boek

 2. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

 3. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  In ‘Dochter van Jesaja’ word je meegenomen naar de tijd dat Achaz als koning regeerde over Juda, ruim 700 jaar voor de komst van de Gezalfde.

  Na vreselijke trauma’s te hebben meegemaakt vindt de vijfjarige Ishma een veilig thuis bij de profeet Jesaja. Daar raakt ze bevriend met prins Hizkia en ze zijn al spoedig onafscheidelijk. Door het onderricht in de geschriften en de vaderlijke leiding van Jesaja leren ze steeds meer over Jahwe. Ishma, die inmiddels de naam Chefsiba draagt, bloeit op tot een mooie, jonge vrouw en vindt in Hizkia haar grote liefde. Maar kan hij haar alles bieden waar haar hart naar verlangt?

  Mesu Andrews heeft maar liefst zes jaar lang grondig research gedaan voordat haar boek tot stand kwam. En dat is te merken, want ze weet de periode waarin het verhaal zich afspeelt zeer goed weer te geven, waarbij ze (Bijbel-)historische gegevens voortreffelijk verweeft met fictieve personages en gebeurtenissen.

  Als lezer krijg je een prachtig inkijkje in een (wellicht voor velen niet zo bekend) stukje Bijbelse geschiedenis, dat je door dit boek, als ik voor mezelf spreek, beter leert begrijpen. Tevens laat de schrijfster zien hoeveel het Oude Testament ons eigenlijk te zeggen heeft.

  Siba en Hizkia zijn beiden qua karakter goed uitgewerkte hoofdpersonen en ze ontwikkelen zich gaandeweg van jonge kinderen met een traumatisch verleden tot volwassenen die hun vertrouwen, met vallen en opstaan, leren stellen op Jahwe en langzaamaan heling en rust vinden in Hem. Het is boeiend om dit proces te volgen.

  Ook al speelt deze roman zich duizenden jaren geleden af, toch weet Mesu Andrews de personages levensecht te schetsen. Gevoelens als angst, twijfel en verdriet zijn immers niet aan tijd gebonden, waardoor je je ongetwijfeld zult herkennen in (iets van) hun worstelingen. Het verhaal komt om die reden, mede door de aansprekende schrijfstijl, heel dichtbij.

  ‘Dochter van Jesaja’ gaat over dienen(d zijn), zowel (voor) God als je naaste, (geloofs)groei en liefde die leidt tot genezing. Een krachtige Bijbel-historische roman van een auteur met groot talent die ik zeker tot één van mijn favorieten bestempel!

 4. Lotte

  Lotte

  Fantastisch boek en goed geschreven !
  Het gaat over het leven van koning Hizkia en de mensen om hem heen.
  Ook gaat het over de profeet Jesaja, zijn leven, zijn profetieën en zijn familie .

  Een aanrader voor iemand die een realistisch boek over de Bijbel wil lezen!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.