# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(7 recensies)

Dochters van de kust

Lynn Austin

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 1 november 2016
Jaar: 2016
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

‘Dochters van de kust’ van Lynn Austin: een prachtige familiesaga.

Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde.

Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen. Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit.

Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.

Van Lynn Austins historische romans zijn in Nederland inmiddels zo’n 400.000 exemplaren verkocht. Ze schrijft het liefste verhalen over meerdere generaties vrouwen. Eerder schreef ze in dit genre onder andere ‘Eva’s dochters’ en ‘De boomgaard’.

close

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief met boekentips.

7 recensies/beoordelingen van Dochters van de kust

 1. Trijnie

  Trijnie

  Prachtig boek over de geschiedenis van Nederlandse kolonisten die zich vestigen in Amerika. Ik heb het met plezier gelezen.

 2. zoemendbijtje

  zoemendbijtje

 3. CarlienH

  CarlienH

 4. Annet

  Annet

 5. LezenmetMarjon

  LezenmetMarjon

  Samen met het andere deel “Anker in de storm” is het prachtig om te lezen hoe onze voorouders in Nederland de vrijheid van het geloof kozen en de grote oceaan overstaken per boot. De prijs die ze betaalden was hoog maar ondanks alles stond iedereen voor elkaar klaar. Knap hoe zij families, personen en het klasseverschil in de boeken heeft neergezet. Beide boeken hebben verrassende wendingen en dat maakt dat je door wilt blijven lezen.

 6. Hennie Weijs

  Hennie Weijs

 7. Tjitske

  Tjitske

  Leuk om een roman te lezen over de geschiedenis van Nederlandse kolonisten in Amerika. Wel lichtelijk voorspelbaar – al liep niet alles af zoals ik had verwacht. Een prettig leesboek.

Voeg een recensie of beoordeling toe